De landbouw(jeugd) voelt zich aan handen en voeten gebonden door een onzekere toekomst.
Volledig scherm
De landbouw(jeugd) voelt zich aan handen en voeten gebonden door een onzekere toekomst. © Didier Verbaere

Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouwgrond bedreigd”

Oosterzele/Erpe-Mere/Lede/Wetteren/Sint-Lievens-Houtem/Zottegem/HerzeleLandbouwbedrijven uit Oosterzele, Erpe-Mere, Lede, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Herzele vrezen voor hun voortbestaan door de plannen van het Vlaams Gewest om het gebied Kottembos in te kleuren als ‘natuurverwervingsgebied’. Meer dan 410 hectare krijgt een andere bestemming.

 1. ’t Saffraantje: Gastronomische klassiekers in een modern jasje in een prachtige omgeving
  PREMIUM
  Wetteren

  ’t Saffraan­tje: Gastronomi­sche klassie­kers in een modern jasje in een prachtige omgeving

  Aan de Massemsesteenweg in Wetteren serveren chef Alain De Schepper en zijn team al meer dan 25 jaar lang Franse klassiekers met een moderne twist in zijn restaurant ‘t Saffraantje. Geprangd tussen twee, en soms drukke, steenwegen is de zaakvoerder erin geslaagd om een groene oase van rust te creëren in de prachtige orangerie en dito tuin. En ook tijdens de tweede lockdown zat het team niet stil. Het hele interieur kreeg een mooie make-over. Op een mooie maandagavond en in hemdsmouwen kies ik samen met mijn vaste tafel recensente voor een plaatsje op het mooie terras.
 1. De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

  De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

  Edmond Cocquyt junior, Mong voor de vrienden, speelt dezer dagen een kat-en-muisspel met Filip Watteeuw. Mong, de nachtburgemeester, plaatste vorige week een oude kiosk op het Walter De Buckplein. Filip, de schepen van Publieke Ruimte, liet ze weer weghalen. Die kiosk, die ooit op het plein dienst deed als krantenstal, werd destijds door de stad weggehaald en Mong en zijn kornuiten willen het bouwseltje in ere herstellen. Bij wijze van ludieke rebellie stelt Cocquyt zijn kiosk nu elke dag ergens anders op en verkoopt hij er jenever. In een kleinere versie ernaast verkopen zijn kinderen limonade. Watteeuw stuurt zijn dienders er telkens op uit om dat feest een halt toe te roepen.
 2. Gentenaars Dimitri en Anouska voor tweede keer met volle bestelwagen naar Verviers: “Alle hulpgoederen worden daar opgeslagen in loods van kennis”
  Gent / Wondelgem

  Gentenaars Dimitri en Anouska voor tweede keer met volle bestelwa­gen naar Verviers: “Alle hulpgoede­ren worden daar opgeslagen in loods van kennis”

  Overal in Gent worden acties op poten gezet om spullen in te zamelen voor onze Franstalige landgenoten in de overstroomde gebieden. Sommige gezinnen zijn werkelijk alles kwijt, en dat raakt duidelijk een gevoelige snaar. Dimitri rijdt zondag voor de tweede keer naar Verviers. “Normaal haal ik huizen leeg, nu vul ik ze op.”