Deze beagle, genaamd Sammy, snuffelt aan verschillende kegels om er die ene met corona uit te pikken.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze beagle, genaamd Sammy, snuffelt aan verschillende kegels om er die ene met corona uit te pikken. © BELGA

Zorgt dit schattig hondje ervoor dat we straks weer naar het voetbalstadion kunnen? Bedrijf uit Bredene leidt beagles op om corona op te sporen

Oostende, BredeneWanneer mogen opnieuw voetbalfans in de stadions? Sneller dan verwacht misschien dankzij het Bredense bedrijf K9. In samenwerking met KV Oostende en ‘dokter Oksel’ Chris Callewaert (UGent) worden honden - meer bepaald beagles - klaargestoomd om het coronavirus bij mensen op te sporen. “We zijn de enige Belgische privéfirma die op deze manier corona kan opsporen", maakt CEO Johan Weckhuyzen van K9 zich sterk. 

 1. ‘Gezellige, maar beheersbare drukte’ aan kust tijdens slotweekend paasvakantie: “Voor veel mensen zorgt een gocartritje voor wat verstrooiing”
  Oostende

  ‘Gezellige, maar beheersba­re drukte’ aan kust tijdens slotweek­end paasvakan­tie: “Voor veel mensen zorgt een gocartrit­je voor wat verstrooi­ing”

  Een stralend zonnetje, zo’n 12 graden en een briesje. Alle weerselementen waren aanwezig voor een mooi einde van de paasvakantie. In Oostende bijvoorbeeld was het druk, maar problemen stelden zich niet. “Alles is onder controle”, merkte burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) op. Intussen zorgt het mooie weer voor een positieve afsluiter bij veel ondernemers die leven van het toerisme.
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro