Walter Van den Branden overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek ‘AANGESPOELD... in Oostende’ aan burgemeester Bart Tommelein.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Van den Branden overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek ‘AANGESPOELD... in Oostende’ aan burgemeester Bart Tommelein. © LBB

Zo overleef je als ‘aangespoelde’ aan de kust: Antwerpenaar schrijft boek vol tips voor een pensioen aan zee

Oostende‘AANGESPOELD… in Oostende’: zo heet het boek van Walter Van den Branden. En zo voelt hij zich na zeven jaar aan de kust, samen met zijn vrouw Gusta, ook nog altijd. Walter, afkomstig uit Lint, pende zijn eigen ervaringen neer én geeft tips voor wie ook de stap wil zetten. Wij zetten alvast vijf tips uit het boek van Walter op een rijtje.

 1. Oversterfte door corona en hittegolf hoogst in Koekelare, Koksijde en Middelkerke
  Regio

  Oversterf­te door corona en hittegolf hoogst in Koekelare, Koksijde en Middelker­ke

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft een overzicht gepubliceerd van de oversterfte in 2020. Oversterfte betekent dat er meer overlijdens zijn dan verwacht op basis van observaties van de voorbije jaren. En die oversterfte is vorig jaar erg hoog, door de coronacrisis én de hittegolf. In 2020 werden voorlopig iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd in ons land. Dat zijn zo'n 18.000 overlijdens of 17 procent meer dan in 2019.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis