Projectcoördinator Jonas Scherrens, Schepen Silke Beirens en burgemeester Bart Tommelein zijn op bezoek in Banjul
Volledig scherm
Projectcoördinator Jonas Scherrens, Schepen Silke Beirens en burgemeester Bart Tommelein zijn op bezoek in Banjul © rv

Zo maakt stedenband met Oostende het verschil voor inwoners Banjul: “Studiebeurzen voor personeel, extra bomen en afvalbeheer”

OostendeOostende en Banjul, de Gambiaanse hoofdstad, hebben al sinds 2003 een stedenband. In 2019 sleepte Stad Oostende nog 3 miljoen euro aan subsidiemiddelen van de Europese Unie in de wacht om projecten op te zetten. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) en schepen Silke Beirens (Groen) zijn momenteel in Banjul om de verschillende onderdelen van het project te bezoeken. Zo wordt er ter plaatse gewerkt aan goed bestuur, vergroening, afvalbeleid, duurzame ontwikkeling en medische samenwerking.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.