De lamp in de vuurtoren is klein, zo toont een medewerker van het onderhoudsbedrijf.
Volledig scherm
De lamp in de vuurtoren is klein, zo toont een medewerker van het onderhoudsbedrijf. © Yvon Poncelet

Zo draait Oostende achter de schermen

OOSTENDEVeel mensen houden een stad draaiende, ook in Oostende. Maar niet alle jobs zijn even zichtbaar. Daarom kropen Yvon Poncelet en Paul Soete respectievelijk achter de lens en in de pen. Zij gunnen een blik achter de schermen van de stad tijdens de tentoonstelling Ook Oostende.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Oostende op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Oostende op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oostende, op één dag 41 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 32. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 235. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oostende op 328 te liggen. Omdat Oostende meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Kursaal Oostende wil optredens voor ruim 3.000 toeschouwers: “Dit wordt de grootste zaal ten westen van Antwerpen en Brussel”
  Oostende

  Kursaal Oostende wil optredens voor ruim 3.000 toeschou­wers: “Dit wordt de grootste zaal ten westen van Antwerpen en Brussel”

  Oostende wil het Kursaal nationaal en internationaal nog meer op de kaart zetten. De huidige grote zaal wordt omgevormd tot een multifunctionele concertzaal voor 3.150 toeschouwers, waar je kan zitten én rechtstaan. “Veel rock- en popshows en optredens voor een jonger publiek vallen vandaag nog uit de boot”, stelt Kursaal-directeur Peter Craeymeersch. De aankondiging komt niet toevallig te midden van de coronacrisis.