Er was nog even hoop dat Emma brons zou halen. Dat lukte niet, maar de familie en vrienden zijn wel apetrots op de Oostendse zeilster.
Volledig scherm
PREMIUM
Er was nog even hoop dat Emma brons zou halen. Dat lukte niet, maar de familie en vrienden zijn wel apetrots op de Oostendse zeilster. © Florian Van Eenoo Photo News

Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plasschaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”

OostendeToen de familie en vrienden van Emma Plasschaert en de leden van de watersportclub aan de Spuikom in Oostende verzamelden, zat de sfeer er goed in. De zeilster startte aan de medalrace vanop de vijfde plaats, waardoor er nog kans was op brons. Ze zagen Emma een schitterende prestatie leveren, maar het mocht niet zijn. Een ontgoocheling die ze even moeten doorslikken, maar uiteindelijk overheerst vooral trots op haar fenomenale prestatie. “We zullen Emma nu vooral goed opvangen, zodat ze even haar gedachten kan verzetten.”

 1. Viktors Grote Ruiltocht brengt 8.500 euro op voor Oostends dierenasiel: “Alle beetjes helpen voor onze nieuwbouw”
  Oostende

  Viktors Grote Ruiltocht brengt 8.500 euro op voor Oostends dieren­asiel: “Alle beetjes helpen voor onze nieuwbouw”

  Het begon met een ei en eindigde met een marmeren beeld waarop 8.500 euro werd geboden. Dat geld, de opbrengst van de Grote Ruiltocht die Viktor Verhulst samen met de 8-jarige Engelse bulldog Nischie hield, gaat naar dierenasiel Het Blauwe Kruis Kust in Oostende. Voorzitter Fabrice Goffin (50) is dankbaar met het oog op een nieuwbouw. En heeft goed nieuws over Nischie te melden.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.