Een auto, verstopt in het zand.
Volledig scherm
PREMIUM
Een auto, verstopt in het zand. © Benny Proot

Zijn deze beelden straks verleden tijd? Nieuwe duin moet tonnen zand opvangen tussen Oostende en Middelkerke

OostendeZe staan op ons netvlies gebrand, de beelden van het weggewaaide zand op tramsporen en wagens tussen Oostende en Middelkerke. Een erg vervelend en vooral ook duur probleem, dat straks misschien wel opgelost raakt. In Oostende hopen ze nu met de aanleg van een duin het zand op te vangen. Maar hoe doe je dat nu, een duin aanleggen? En zal dat echt werken? 

 1. Vanaf 26 april geldt mondmaskerplicht in centrum enkel bij drukte: “Wie om 22 uur in lege straat zijn hond uitlaat, hoeft geen masker meer te dragen”
  Oostende

  Vanaf 26 april geldt mondmasker­plicht in centrum enkel bij drukte: “Wie om 22 uur in lege straat zijn hond uitlaat, hoeft geen masker meer te dragen”

  Vanaf maandag 26 april is het niet langer verplicht om altijd en overal in het stadscentrum een mondmasker te dragen. Mondmaskers zijn vanaf dan verplicht bij drukte, wanneer mensen onvoldoende afstand kunnen houden van elkaar. “Mondmaskers blijven belangrijk als bescherming op drukke momenten, maar de nieuwe regeling zorgt voor meer flexibiliteit op momenten dat er geen of weinig anderen op straat zijn”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).
 2. Geen inspiratie meer voor een uitstap met de kids? Ga eens op wandel met ‘Ziggi’ op de Oosteroever
  Oostende

  Geen inspiratie meer voor een uitstap met de kids? Ga eens op wandel met ‘Ziggi’ op de Oosteroe­ver

  Het einde van de paasvakantie komt in zicht en misschien is de inspiratie om de kinderen bezig te houden stilaan wat kariger. Het boekje ‘Op stap met Ziggi’ biedt misschien de nodige afwisseling, het dompelt een gewone wandeling op de Oostendse Oosteroever onder in een wondere fantasiewereld. Bunkers worden levende strandreuzen en de oude vissersboot heeft heel wat verhalen te vertellen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen