Algemeen directeur van Stad oostende Siegelinde Lacoere en directeur AZ Damiaan en vanaf volgend jaar van AZ Oostende Bart De Bock
Volledig scherm
PREMIUM
Algemeen directeur van Stad oostende Siegelinde Lacoere en directeur AZ Damiaan en vanaf volgend jaar van AZ Oostende Bart De Bock © LBB

Ziekenhuisfusie gaat volgende fase in, dit is wat we al weten over AZ Oostende

OostendeVanaf 1 november 2023 zullen de Oostendse ziekenhuizen AZ Damiaan en Henri Serruys het eengemaakte ziekenhuis AZ Oostende vormen. Er zijn daarbij al enkele duidelijke keuzes gemaakt. Zo zal het ziekenhuis over twee evenwaardige campussen beschikken, maar verhuist de spoeddienst en de materniteit naar campus Damiaan. Het zal wel mogelijk blijven om onder water te bevallen.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Na gasexplosie willen Lizette en Lucien nu ‘samenwonen’ op één nieuwe stek: “Ze zijn tenslotte getrouwd”
  PREMIUM
  Oostende

  Na gasexplo­sie willen Lizette en Lucien nu ‘samenwonen’ op één nieuwe stek: “Ze zijn tenslotte getrouwd”

  Een dramatische gebeurtenis laten uitmonden in een mooi nieuw verhaal: Lizette en Lucien willen er vol voor gaan. Na de gasexplosie gaan de vernielde horecazaken op zoek naar één nieuwe, grotere stek voor hen samen in het Oostendse centrum. “Aan het gebouw van Lizette hangt immers te veel emotionele waarde vast om daar een doorstart te maken”, zegt directeur Saskia Verelst. Om alle hartverwarmende initiatieven te bundelen, is nu ook een steunfonds opgericht.