In Oostende strandde een spitssnuitdolfijn.
Volledig scherm
In Oostende strandde een spitssnuitdolfijn. © KBIN

Zeldzame spitssnuitdolfijn aangespoeld in Oostende: “Unieke kans voor wetenschappers”

Op het strand van Oostende is woensdagavond ter hoogte van het Oosterstaketsel een overleden spitssnuitdolfijn aangespoeld. “Een heel zeldzame stranding. De laatste in België dateert van 1972", zegt Jan Haelters, marien bioloog van het Koninklijk Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Willy Deprins (65) rijdt 156 kilometer in zijn rolstoel en zamelt daarmee 6.500 euro in: “Ik ben moe, maar heel erg gelukkig”
  PREMIUM
  Oostende

  Willy Deprins (65) rijdt 156 kilometer in zijn rolstoel en zamelt daarmee 6.500 euro in: “Ik ben moe, maar heel erg gelukkig”

  Wat begon als een grap, draaide uit op een enorme krachttoer: Willy Deprins (65) reed met de rolstoel van Boortmeerbeek naar Oostende voor mosselen met friet. Na een tocht van vier dagen kwam Deprins vrijdagmiddag onder luid applaus van vrienden en familie aan op de westelijke strekdam. “Ik ben heel erg tevreden dat me dit is gelukt”, aldus een opgetogen Deprins.
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.