De ZEEHOND zoekt na 29 jaar trouwe dienst andere oorden op.
Volledig scherm
De ZEEHOND zoekt na 29 jaar trouwe dienst andere oorden op. © Maritieme Dienstverlening en Kust

ZEEHOND zegt Oostendse haven vaarwel na 29 jaar trouwe dienst

Het schip ZEEHOND van de Vlaamse overheidsrederij DAB VLOOT is na 29 jaar uit dienst gegaan. Het schip, een bekend vaartuig in de Oostendse haven, speelde onder meer een belangrijke rol bij de reddingsactie tijdens de ramp met de Flinterstar in oktober 2015. Een Nederlandse rederij kocht de boot aan om aan het buitenland door te verkopen. 

0 reacties

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toegankelijk voor blinden en slechtzienden
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toeganke­lijk voor blinden en slechtzien­den

  Tijdens haar lessen heet Michèle Martens – die al twaalf jaar een school voor Latijns-Amerikaanse dansen uitbaat – iedereen welkom, maar ze heeft extra aandacht voor mensen met een visuele beperking. In plaats van enkel voor te tonen welke pasjes moeten worden gezet, ontwikkelde Michèle een techniek waarbij horen en voelen centraal staat. Dinsdag proefden de leden van Oogatelier Oostende van vzw Licht en Liefde van de salsales. Of we benieuwd waren? Zeker en vast.