Wouter De Vriendt (Groen): “West-Vlaanderen heeft het meeste te verliezen bij de klimaatopwarming”

Of we op 26 mei te maken krijgen met een groene golf valt moeilijk te voorspellen. Wel een zekerheid: als het zeepeil stijgt door de klimaatverandering zal het alle hens aan dek zijn in het Oostende van Wouter De Vriendt (41). “West-Vlaanderen is de provincie die het meest te verliezen heeft bij de klimaatopwarming. Ik hoef daar geen tekeningetje bij te maken.”

5 reacties

 • censor

  2 jaar geleden
  Veertig miljoen jaar geleden waren er al klimaatveranderingen, blijkbaar is dat argument gebruikt om mensen bang te maken, wat een blasé.....
 • Aaa Aaa

  2 jaar geleden
  Bangmakkerij en zo stemmen halen in eigen regio hoe laag kan je vallen
 • Edwin Van den Broeck

  2 jaar geleden
  Sinds de laatste ijstijd is de Noordzee meer dan 100m gestegen, en ze zal blijven stijgen tot de aarde ijsvrij is. Daarna zal ze stilaan terug naar een ijstijd gaan, of er nu mensen zijn of niet. Wat ze niet allemaal verzinnen om ons geld te kunnen pikken.
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  Die zeespiegelstijging gaat over maximaal 4,5 mm tegen 2100. De Vriendt past de klassieke truc toe : jaag de mensen de stuipen op het lijf en je kan ze alles wijs maken. Trouwens, ik denk niet dat Groen de zeespiegel ook maar met 1 mm kan doen zakken, maar ondertussen betalen we ons wel blauw aan klimaattaksen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Mr De Vriendt, u van Oostende? Testerop, zegt u dat niets? Het vroegere Oostende, eiland voor het huidige Oostende. Ondergespoeld door stormen en stijgende zeespiegel. In de 14e eeuw!!!!! Hoe leg je dat uit? Er is verschil tussen klimaat en milieu? Bv Ecosia webbrowser zegt dat 1 minuut googlen gelijk is aan 1u gloeilamp laten branden. Zeg dat eens tegen jullie milieuactivisten en zoek daar oplossingen voor ( zonder taksen) . Dit is een wereldwijd probleem en mede oorzaak van vervuiling.
 1. In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsroutes moet je zeker uitproberen bij je trip naar Brugge en de zee
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsrou­tes moet je zeker uitprobe­ren bij je trip naar Brugge en de zee

  De banden zijn opgepompt, de remmen aangespannen én het goede weer is van de partij: de komende zomer gaan we opnieuw met z'n allen fietsen. Maar waar aan de kust kan je het best fietsen? Welke routes in Brugge en noord West-Vlaanderen mag je absoluut niet missen? Wij zetten de leukste fietsuitstapjes op een rij. Inclusief een meerdaagse tocht zonder ‘bagagestress’. Hoe vaak je stopt onderweg, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.