Wondr opent een pop-up te Oostende
Volledig scherm
Wondr opent een pop-up te Oostende © Benny Proot

WONDR care opent eerste pop-upstore in Oostende

oostendeBelgisch cosmeticabedrijf WONDR Care zet de eerste stap naar een offline verkooppunt. Ze openen woensdag tijdelijk een fysieke winkel in The box in de Alfons Pieterslaan 57 in Oostende. Met de pop-upstore wil het bedrijf de consument laten kennismaken met ecologische doucheproducten.

 1. Filmfestival Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie
  PREMIUM
  Oostende

  Filmfesti­val Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie

  De vijftiende editie van het Filmfestival van Oostende gaat op vrijdag 27 januari van start met een hele resem activiteiten. En die gaan verder dan films: ook als muziekliefhebber of feestbeest kom je aan je trekken. Leer je graag wat bij, etaleer je liever je kennis of hou je van een lekker hapje? Ook dan is het de moeite af te zakken naar de koningin der badsteden. Dit zijn onze vijftien aanraders.
 2. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
  PREMIUM
  Kust

  Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

  Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.