Bart Tommelein en Bart Plasschaert met twee van de sportieve ambassadeurs die de renners stilzwijgend zullen toejuichen tijdens het WK veldrijden
Volledig scherm
Bart Tommelein en Bart Plasschaert met twee van de sportieve ambassadeurs die de renners stilzwijgend zullen toejuichen tijdens het WK veldrijden © Benny Proot

WK veldrijden zonder publiek? Oostende wil troeven uitspelen met banners en lokale ‘kartonnen’ topsporters

OostendeHet weekend van 30 en 31 januari 2021 moesten twee hoogdagen worden in Oostende met het WK veldrijden. De wedstrijd gaat door, maar zonder de naar schatting 30.000 à 40.000 toeschouwers die normaal naar de badstad zouden afzakken. Een dikke streep door de rekening voor de stad, maar ook voor de horecasector. De stad wil er nu toch het beste van maken en werkte enkele alternatieve randactiviteiten uit.

 1. Horeca reageert gemengd op opening op 1 mei: “Nog lang wachten, maar we kunnen wel weer vooruitkijken”
  PREMIUM
  Regio

  Horeca reageert gemengd op opening op 1 mei: “Nog lang wachten, maar we kunnen wel weer vooruitkij­ken”

  De horeca ziet na maanden verplichte sluiting eindelijk licht aan het einde van de tunnel, al is het wel nog bijna twee maanden wachten op een heropening. De meningen zijn dan ook verdeeld over het perspectief dat de regering de sector geeft. De meeste uitbaters die we contacteren blijken echter erg uit te kijken naar 1 mei. “Ik kan niet wachten om voorjaarsgroenten op een bord te dresseren.”
 2. Mister Spaghetti start crowdlending voor zesde restaurant in Oostende: “Investeer in onze zaak, het brengt een pak meer op dan spaarboekje”
  Roeselare/Oostende

  Mister Spaghetti start crowdlen­ding voor zesde restaurant in Oostende: “Investeer in onze zaak, het brengt een pak meer op dan spaarboek­je”

  De lockdown heeft geen impact op de ambitie van Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch, zaakvoerders van Mister Spaghetti. In Oostende willen ze deze zomer een zesde vestiging openen. Om hun plan te financieren, lanceerde het koppel een crowdlendingscampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner. “Wie investeert in onze zaak, krijgt jaarlijks tot 7,75 procent brutorente”, zeggen Veerle en Samuel.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"