Het Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren in Oostende moest zich ontfermen over verscheidene dieren, zoals meer dan zestig houtsnippen
Volledig scherm
Het Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren in Oostende moest zich ontfermen over verscheidene dieren, zoals meer dan zestig houtsnippen © Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren

Winterprik doet meer dan 60 houtsnippen in vogelopvangcentrum belanden: “Uitgeputte diertjes vliegen met laatste krachten tegen raam”

OostendeDe stevige winterprik betekende niet alleen maar schaats- en sneeuwpret. In het vogelrijk was het afzien geblazen, zeker voor de houtsnip. Vele tientallen van deze steltloper raakten tijdens het barkoude weer uitgeput, omdat ze niet aan voedsel geraakten. “Sinds 8 februari hebben we in totaal al 115 dieren in ons centrum verzorgd", zegt Claude Velter van het Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren in Oostende. “En dan te denken dat 2020 al een uitzonderlijk jaar was.”

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Opvangcentrum kreeg nooit eerder zoveel dieren binnen: “We vertoeven in coronatijden nu eenmaal meer in de natuur”
  PREMIUM
  Oostende

  Opvangcen­trum kreeg nooit eerder zoveel dieren binnen: “We vertoeven in coronatij­den nu eenmaal meer in de natuur”

  2020 was voor niemand een ‘normaal’ jaar, maar voor het Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren in Oostende was het al helemaal speciaal. Vorig jaar werden er maar liefst 6.175 dieren binnengebracht vanuit de hele kuststreek en het hinterland. Dat zijn er bijna duizend meer dan het jaar ervoor. “In coronatijden wandelen meer mensen en komen ze dus ook met gewonde wilde dieren in contact", ziet Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen als mogelijke verklaring.