Een beeld van de opbouw van Winter in het Park.
Volledig scherm
Een beeld van de opbouw van Winter in het Park. © Benny Proot

Winter in het Park klaar voor de aftrap vrijdag: “Met Covid Safe ticket, mondmasker en toegangscontrole moet het veilig kunnen”

OostendeWinter in het Park schiet vrijdag uit de startblokken in Oostende, met wel vijftig kraampjes. Er gelden natuurlijk ook coronamaatregelen. Zo sluit het park zelf, net als de horeca, om 23 uur. “Risicolocaties zijn er toch, dus kan je de bezoekers beter spreiden”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Colruyt Group start dit voorjaar met kweek Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrekken”
  Nieuwpoort

  Colruyt Group start dit voorjaar met kweek Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrek­ken”

  Vandaag zondag is vanuit de haven in Oostende gestart met de voorbereidende werken voor de realisatie van de eerste commerciële zeeboerderij voor het kweken van mosselen in België. Nadat de veiligheidszone is afgebakend worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen de zeeboerderij.