Volledig scherm
© Benny Proot

WILOO krijgt steun van Bond Beter Leefmilieu: “Luchthaven kost miljoenen aan belastinggeld”

WILOO strijdt al jaren voor een kleinere luchthaven in Oostende en pakt nu ook uit met financiële cijfers om hun punt te bewijzen samen met Bond beter Leefmilieu. Zo blijkt de luchthaven van Oostende, samen met Deurne, fors verlieslatend. Voor beide luchthavens staat er tegenover een omzet van 17 miljoen euro in de jaarrekeningen van 2015-2017, een subsidie van 32 miljoen euro. “Er gaan dus nog steeds miljoenen belastinggeld naar de verlieslatende regionale luchthavens.”

5 reacties

 • jan goetghebeur

  2 jaar geleden
  Wat een onzinnige reacties hier. Ik woon onder de luchthaven en kreeg geen dak of ramen betaald. Al die reageerders hier hebben een straat voor hun huis. Akkoord dus dat ik er morgen ...een snelweg van maak?
 • Wlm Van Beeck

  2 jaar geleden
  De toekomst zijn juist de kleinere regionale luchthaven, waar maatwerk kan geleverd worden, in het belang van iedereen (Dat zijn ondermeer de belastingbetaler, de omwonenden, die daar wel vrijwillig zijn komen rondwonen, de gebruikers, de rechtstreekse en andere werknemers van die luchthavens ...enz. Zelfs het milieu zal er enigszins wel bij varen door al die verre verplaatsingen naar grote luchthavens te vermijden. )
 • Peter Dewaele

  2 jaar geleden
  De infrastructuur is er, laat de luchthaven fors groeien om rendabel te worden!
 • Lucas Botterman

  2 jaar geleden
  En hoeveel subsidies krijgen groepen zoals de BBL, Natuurpunt en aanverwanten?
 • Marc Hemeleers

  2 jaar geleden
  Door de jarenlange inspanningen van wiloo is het zover gekomen. Jaren geleden heeft belastingsgeld hun ramen en dak betaald, om de geluidshinder te verlagen, alhoewel de luchthaven er al was voordat zij daar bouwden, maar toen was het goed meegenomen hé!!!
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel