Vader Willy Lefevere vaccineert zijn eigen zoon Dieter in Oostende. “In mijn linkerarm, hé, je komt niet aan mijn tatoeage van KVO”, glimlacht Dieter.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Willy Lefevere vaccineert zijn eigen zoon Dieter in Oostende. “In mijn linkerarm, hé, je komt niet aan mijn tatoeage van KVO”, glimlacht Dieter. © Leen Belpaeme

Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlange gemis van contact en knuffels”

OostendeBijzonder moment donderdagmiddag in het vaccinatiecentrum in Oostende, waar de gepensioneerde verpleegkundige Willy Lefevere meedraait als vrijwilliger. Toen hij vernam dat zijn zoon er z’n eerste coronavaccin zou krijgen, wilde hij Dieter graag verrassen door zélf de prik te zetten. “Een emotioneel moment, op weg naar wat meer contact”, glundert Willy, die zijn kinderen en kleinkinderen zo hard heeft gemist. 

 1. Deze ‘leeuwinnen’ staan vijf jongeren zowel financieel als met raad en daad bij: “Zo kunnen ze zorgeloos verder studeren”
  Oostende

  Deze ‘leeuwinnen’ staan vijf jongeren zowel financieel als met raad en daad bij: “Zo kunnen ze zorgeloos verder studeren”

  “We willen niet zomaar voor weldoener spelen, maar jongeren moeten de kans krijgen om verder te studeren, ook als dat lastig is voor hen.” Caroline Vanwynsberghe is coördinator van LISA Oostende, een nieuw project van Lions Club Oostende BO4. Vijf jongeren krijgen tijdens hun hele studieperiode hulp, zowel financieel als praktisch. Guga Baúl, Sandra Bekkari en Heidi Lenaerts zijn de enthousiaste ambassadeurs.
 2. Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimtevaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-raket tonen”
  Oostende

  Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimte­vaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-ra­ket tonen”

  4 september, de openingsdatum van Astropolis in Oostende, nadert met rasse schreden. Het Astrocafé begroette al de eerste klanten, en nu neemt directeur Patrick Jaecques ons mee doorheen het gebouw waar je alles over de ruimtevaart en sterrenkunde zal ontdekken. “De echte helm en handschoenen van een astronaut, de eerste Europese maanrover... Je zal het hier allemaal zien.”