Willy Verbeek (60) en Marghareta Lornoy (64) uit Bredene kregen een proces-verbaal omdat ze uitrustten op een bankje in het Maria-Hendrikapark.
Volledig scherm
Willy Verbeek (60) en Marghareta Lornoy (64) uit Bredene kregen een proces-verbaal omdat ze uitrustten op een bankje in het Maria-Hendrikapark. © Benny Proot

Willy (60) en Marghareta (64) krijgen 500 euro boete omdat ze uitrusten op bankje tijdens fietstocht: “Ik ga nog liever in de cel zitten dan te betalen”

Willy Verbeek (60) en Marghareta Lornoy (64) uit Bredene kregen afgelopen weekend een proces-verbaal omdat ze tijdens een fietstocht even aan het uitrusten waren op een zitbank in het Maria-Hendrikapark in Oostende. “Mijn vrouw is hartpatiënt en had rust nodig. Een politieagent slingerde ons zonder enige waarschuwing op de bon”, vertelt Willy verontwaardigd. “We stevenen af op een totalitaire politiestaat. Uit principe zit ik nog liever de vervangende gevangenisstraf uit dan ik deze twee GAS-boetes van 250 euro betaal.”

 1. Uitbaters Bistrot uit Oostende en Couverts et Verres uit Eernegem openen samen zomerbar: “Samen bieden we onvergetelijke avonden aan”

  Uitbaters Bistrot uit Oostende en Couverts et Verres uit Eernegem openen samen zomerbar: “Samen bieden we onvergete­lij­ke avonden aan”

  Vrienden Veronica Bersteneva en Tobias Deckmyn pakken volgende maand uit met een gloednieuwe pop-up in Ichtegem. Zij is zaakvoerster van Bistrot in Oostende, hij is bekend als uitbater van Couverts et Verres in Eernegem, deelgemeente van Ichtegem. “De mooie ligging met een tuin van 400 vierkante meter zal volledig benut worden voor zomerbar Green”, klinkt het enthousiast.
 2. Politie Oostende tevreden over eerste uitgaansavond: “Maar er was te veel volk om coronaproof te kunnen zijn”
  PREMIUM
  Oostende

  Politie Oostende tevreden over eerste uitgaans­avond: “Maar er was te veel volk om corona­proof te kunnen zijn”

  De politie van Oostende blikt tevreden terug op de opening van de terrassen zaterdag. Ook de sluiting tegen 22 uur verliep behoorlijk vlot. “Het was gezellig druk en er zijn geen noemenswaardige incidenten gebeurd. Natuurlijk zijn er altijd sommigen die de grenzen opzoeken en proberen te verleggen. Twee café-uitbaters hebben ook een verwittiging gekregen", zegt korpschef Philip Caestecker.
 3. Regen en wind houden de eerste klanten in Oostende niet tegen: “Ze komen hier al dansend op het terras”
  PREMIUM
  Oostende

  Regen en wind houden de eerste klanten in Oostende niet tegen: “Ze komen hier al dansend op het terras”

  Buiten staat er een kille wind en de regen valt uit de lucht, maar op het terras van Grand Café Burlington in de Oostendse Kapellestraat zit de sfeer er al goed in op de eerste dag van de heropening van de terrassen. De eerste koffietjes werden al meteen om 8 uur uitgeschonken. Zaakvoerster Marina Demunter straalt, ook met mondmasker, aan haar splinternieuwe bar. “Ik ben zo blij om al mijn klanten terug te zien.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas