Ayke Declercq van Toope met haar vader Noel. “Je kan echt spreken van een familierecept.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ayke Declercq van Toope met haar vader Noel. “Je kan echt spreken van een familierecept.” © Ayke Declercq

Wie wint Gouden Garnaalkroket? Oostendse restaurantuitbaters in laatste rechte lijn naar festival: “Mijn geheime ingrediënt, dat hang ik niet aan uw neus”

OostendeMet gezonde spanning zijn Oostendse horeca-uitbaters volop in de weer voor het Garnaalkrokettenfestival. In de Wellington Hippodroom stellen zondag twaalf restaurants de ambachtelijk gemaakte creaties voor. Het publiek stemt mee voor de Gouden Garnaalkroket, terwijl een professionele jury van onder andere Gault&Millau ook zijn favoriet bekroont. Een rondje langs de Oostendse keukens. “Tegen zondag maken we zo’n 2.500 kroketten. Mét handgepelde garnalen”, zegt Tom Vanhaecke van Le Bassin.

  1. Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoliticus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”
    PREMIUM
    Oostende

    Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoli­ti­cus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”

    Strak in het pak, steevast met de sjerp om en een echte volksmens: Michael Vanhee is met nog geen 26 lentes op de teller één van de jongste gemeenteraadsleden in Oostende, maar hij heeft een oude ziel. “Van mijn grootouders kreeg ik mee dat ik me deftig moest kleden”, vertelt de jongeman, die opgroeide in de sociale woonwijk Nieuwe Stad en zich inzet voor Vooruit. “Met mijn kledij laat ik ook zien dat je niet welgesteld hoeft te zijn om iets te bereiken.”