De Oostendse prostitutiebuurt van ‘t Hazegras.
Volledig scherm
De Oostendse prostitutiebuurt van ‘t Hazegras. © Benny Proot

Werkstraf voor man die samen met twee andere jongeren Oostendse prostitutiebuurt op stelten zet

OostendeEen 20-jarige uit Oostende heeft een werkstraf van 80 uren gekregen, omdat hij samen met een minderjarige een Ford Fiesta sloopte in de prostitutiebuurt van ‘t Hazegras. K.D. en z’n vriend hadden het eerder al bont gemaakt in een bordeel. Een derde jongere werd voor de beschadigingen vrijgesproken.

 1. ‘Sport Nautique’ bestaat 150 jaar: Oostendse roeiers zetten met feestweek hun vermaarde club in de kijker
  PREMIUM
  Oostende

  ‘Sport Nautique’ bestaat 150 jaar: Oostendse roeiers zetten met feestweek hun vermaarde club in de kijker

  De Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende, kortweg KRNSO of in de volksmond Sport Nautique, viert het 150-jarige bestaan. Een opvallende verjaardag die de roeiers met een feestweek niet zomaar laten passeren, ondanks corona. “De voorbereidingen en aanvragen om activiteiten te organiseren, zijn lopende. We blikken positief vooruit”, zegt persverantwoordelijke Peter Grunewald.
 2. Nieuwe duinen moeten zand opvangen voor ze op de tramsporen terechtkomen: “We zoeken natuurlijke oplossingen om de kust te beschermen”
  PREMIUM
  Oostende

  Nieuwe duinen moeten zand opvangen voor ze op de tramsporen terechtko­men: “We zoeken natuurlij­ke oplossin­gen om de kust te beschermen”

  Elk jaar waaien er tonnen zand op de weg en de tramsporen ter hoogte van Raversijde in Oostende. Een erg vervelend en vooral ook duur probleem, want die moeten ook telkens opnieuw vrijgemaakt worden. Er staan momenteel al betonnen blokken op de zeedijk om de tramsporen af te schermen, maar dat is niet voldoende. Er wordt daarom gestart met de aanleg van een duin die het zand moet opvangen. Maar zal deze ingreep ook werken en hoe doe je dat nu, een duin aanleggen?
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch