De steekpartij vond plaats in de Vooruitgangstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De steekpartij vond plaats in de Vooruitgangstraat. © Proot

Werd 30-jarige Fransman doodgestoken in prostitutiebuurt voor simpele sigaret? “Ze kenden elkaar en raakten in discussie verwikkeld”

OostendeDe Oostendse prostitutiebuurt is zondagmorgen opgeschrikt door een dodelijke steekpartij. Een 30-jarige Noord-Fransman kreeg een messteek te verwerken en overleed kort nadien in het ziekenhuis. Mogelijk lag een banale discussie over een sigaret aan de oorzaak van de steekpartij, zo verklaart een van de twee verdachten die werd opgepakt.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Oostende geeft groen licht voor megabordeel, mét politiekantoor: “De sfeer van de haven spreekt tot de verbeelding”
  Oostende

  Oostende geeft groen licht voor megabor­deel, mét politiekan­toor: “De sfeer van de haven spreekt tot de verbeel­ding”

  Een megabordeel met een 30-tal prostitutieramen, maar ook een bedrijvencentrum, een polyvalente hal, horeca, een microbrouwerij én een politiekantoor. Die vinden allemaal onderdak in Hangar 1 in de Oostendse haven. Het pakhuis, een beschermd monument, staat al jaren te verkommeren. Kostprijs: 11 miljoen euro. “De restauratiekost loopt hoog op, maar op deze manier kan er een rendabele uitbating komen”, zegt waarnemend burgemeester Kurt Claeys.
 3. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.