Verdwaalpaal met mondmasker in Oostende. Maar waar moet ik dat mondlapje nog dragen?
Volledig scherm
PREMIUM
Verdwaalpaal met mondmasker in Oostende. Maar waar moet ik dat mondlapje nog dragen? © Photo News

Welke coronamaatregelen gelden nog aan zee? En welke 50 evenementen aan de kust mag ik niet missen? De ultieme gids voor een strandvakantie in eigen land

KustDe zomer van de vrijheid is een feit. En wat zou die zomer zijn zonder een tripje naar de eigen kust? Maar gelden er nog specifieke coronamaatregelen aan de kust? Zijn er nog zeedijken waar ik mijn mondmasker moet dragen? Wij bundelden alle info per kustgemeente. En geven u er nog 5 tips bij per kustgemeente. Uw gids voor onze 60 kilometer strand tussen Knokke-Heist en De Panne. Geniet van de zomervakantie, beste lezer!

 1. Wel of geen Wintergloed? Discussie tussen gouverneur en burgemeester gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduidelijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”
  Brugge

  Wel of geen Winter­gloed? Discussie tussen gouverneur en burgemees­ter gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduide­lijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”

  “Dat ik de lastigaard zou zijn? Ik heb de regels niet gemaakt, hé.” Gouverneur Carl Decaluwé bijt van zich af na de heisa die ontstond over de mogelijke afgelasting van Wintergloed in Brugge. Als er niet met een Covid Safe Ticket wordt gewerkt, zal Decaluwé de lichtwandeling verbieden. “Het is zeker geen loos dreigement.” Maar de voorbereiding? Die gaan gewoon door. “Want Wintergloed zal zéker doorgaan”, klinkt het in het Brugs stadhuis.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Moet ik mijn kinderen laten testen voor Spanje? Kan je voor minderjarigen een digitaal coronapaspoort downloaden? Al uw vragen over reizen met kinderen beantwoord
  PREMIUM

  Moet ik mijn kinderen laten testen voor Spanje? Kan je voor minderjari­gen een digitaal coronapas­poort downloaden? Al uw vragen over reizen met kinderen beantwoord

  Nog enkele dagen en dan start de zomervakantie. Eén waar -na maanden van beperkingen en regels- nog nooit zó hard naar is uitgekeken. Toch zullen reizigers ook deze zomer nog rekening moeten houden met een hele resem afspraken. Wij zochten voor u een weg door het kluwen aan regels. Moet ik mijn kinderen laten testen voor Spanje? Kan je voor minderjarigen een digitaal coronapaspoort downloaden? Moet mijn tienjarige een test afleggen bij terugkeer uit een rode zone? Dit zijn de antwoorden op uw vragen over reizen met kinderen.