Schepen Björn Anseeuw (rechts) maakt met nieuw digitaal parkeerbeleid onder andere komaf met de blauwe parkeerschijf.
Volledig scherm
Schepen Björn Anseeuw (rechts) maakt met nieuw digitaal parkeerbeleid onder andere komaf met de blauwe parkeerschijf. © David Legreve/Benny Proot

Weg met de blauwe schijf, parkeerbeleid van Oostende wordt volledig gedigitaliseerd

OostendeDe nieuwe parkeerautomaten van stad Oostende moeten al vanaf donderdag 1 december gebruikt worden. De automaten van Indigo worden nu uit dienst gesteld, afgedekt en stelselmatig verwijderd. De stad neemt vanaf 1 januari het parkeerbeleid terug in eigen handen en voert enkele grondige wijzigingen door. Alles wat met parkeren te maken heeft wordt bijvoorbeeld gedigitaliseerd tot zelfs de blauwe zones.

 1. Helena Ponette loopt naar Vlaams zilver op 400m: “Heel wat beginnersfoutjes gemaakt”
  Atletiek

  Helena Ponette loopt naar Vlaams zilver op 400m: “Heel wat beginners­fout­jes gemaakt”

  Helena Ponette (22) had het Kampioenschap van Vlaanderen uitgekozen om haar indoorseizoen op gang te schieten. De Oostendse, die afgelopen zomer doorbrak op het allerhoogste niveau, mocht het op haar geliefkoosde 400m opnemen tegen een aantal collega’s Cheetahs zoals Imke Vervaet en Margo Van Puyvelde. Na een wat onregelmatige wedstrijd finishte ze als tweede in een tijd van 53.53. “Er is nog werk aan de winkel”, klinkt het.
 2. De Lanteirne en Vecino nemen hotel-restaurant Sint-Laureins over: “Een mooie aanvulling van onze bestaande zaken”
  PREMIUM
  Westende

  De Lanteirne en Vecino nemen ho­tel-restaurant Sint-Lau­reins over: “Een mooie aanvulling van onze bestaande zaken”

  Pedro en Charlotte De Clercq, uitbaters van restaurant De Lanteirne, en Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe, uitbaters van foodsharingrestaurant Vecino, beiden in Westende-Dorp, nemen samen het bekende hotel-restaurant Sint-Laureins in Westende-Bad over. “Het hotel blijft bestaan als Sint-Laureins, het huidige restaurant zullen we omtoveren tot een nieuwe formule waarin vis en een gezellige gastrobar de hoofdrol zullen spelen”, laat Maxim De Clercq weten.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.