De beklaagde zou zich weerspannig opgesteld hebben tegenover de politie. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagde zou zich weerspannig opgesteld hebben tegenover de politie. (illustratiebeeld) © Benny Proot

Weerspannige vrouw beweert dat ze zelf politie-inspecteur is en haar broer hoofdcommissaris, maar daar blijkt niets van te kloppen

OostendeEen 21-jarige vrouw uit Oostende hangt 100 uren werkstraf boven het hoofd voor weerspannigheid en slagen aan de politie. S.H. zou tijdens de feiten beweerd hebben dat ze zelf inspecteur was en haar broer zelfs hoofdcommissaris. Van dat verhaal bleek niets te kloppen.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Deschildre showt zijn streeklekkers op eerste Open Producenten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”
  Oostende

  Deschildre showt zijn streeklek­kers op eerste Open Producen­ten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”

  Vlaanderen is rijk aan bedrijven en producenten die met passie en vakkennis topkwaliteit op het bord weten te toveren. Om dat extra in de verf te zetten, wordt komend weekend de eerste editie van Open Producenten Dag georganiseerd. In Oostende neemt onder meer Streekproducten Deschildre deel. Je kan er tijdens een workshop alles leren over het maken van paté. Willy en Karel Deschildre maken op de Oosteroever hun eigen charcuterie. Karel heeft ondertussen nog heel wat uitbreidingsplannen.