De betreurde Daniël Maes, gewezen speler van KV Oostende.
Volledig scherm
De betreurde Daniël Maes, gewezen speler van KV Oostende. © rv

Wedstrijdshirt van verongelukte KVO-speler terug thuis na 25 jaar: superfan fietst met truitje naar het Waasland

KV Oostende heeft de sympathiekste supporters van het land. Dat bewijst Kristof Van de Cappelle, gewezen beloftespeler van de kustploeg. Hij reed maar liefst honderd kilometer naar Stekene, in het Waasland, om het wedstrijdshirt van de betreurde KVO-speler Daniël Maes aan de nabestaanden te overhandigen. “Zij hebben daar recht op”, vertelt Kristof (44).

  1. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelijke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot doden”
    PREMIUM
    Oostende

    ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelij­ke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot do­den”

    In het Brugse assisenhof is Tommy Jonckheere (32) schuldig verklaard aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De jury volgde daarmee de stelling van de verdediging. Het Openbaar Ministerie en de burgerlijke partij hadden tevergeefs om een veroordeling voor doodslag gevraagd. Donderdagavond kent de beschuldigde z'n straf. Hij riskeert maximaal 10 jaar opsluiting.