De verdachten werden door de politie van Oostende in de boeien geslagen. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachten werden door de politie van Oostende in de boeien geslagen. (illustratiebeeld) © Photo News

Wat is GBL, de dodelijke drug die leven kostte aan man in Oostende? “Gebruik is levensgevaarlijk”

In een woning langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende is vrijdagnacht een man overleden aan een overdosis GBL, een agressief schoonmaakmiddel dat de seksuele prestaties zou bevorderen. Hij zou aanwezig geweest zijn op een feestje met homoseksuele mannen. Drie andere aanwezigen zijn aangehouden. “Het gebruik van GBL is echt levensgevaarlijk”, zegt toxicoloog Jan Tytgat.

 1. Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel
  Poperinge / Veurne / Middelkerke / Menen

  Belgische en Franse politie houden grootscha­li­ge controleac­tie tegen mensensmok­kel

  In West-Vlaanderen is woensdagavond en -nacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De agenten richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes, waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. “Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
 2. “Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona
  Oostende

  “Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona

  De rode loper lag zaterdagavond klaar voor Kinepolis om niet enkel de bekende acteurs te verwelkomen maar ook de bezoekers die met ‘Mijn vader is een saucisse’ voor het eerst sinds lang terug een nieuwe Vlaamse film konden ontdekken op groot scherm. Op het einde van de rode loper stond een saucisse hen op te wachten. Het toverde meteen een glimlach op veel gezichten. En dat deed bij iedereen deugd.