El galleon galjoen Oostende
Volledig scherm
El galleon galjoen Oostende © Benny Proot

Wát een schepen: dit zijn volgens de curator de vijf ultieme blikvangers van 20 jaar Oostende voor Anker

Dit jaar is Le Galion de absolute blikvanger op Oostende voor Anker. Het is de allereerste keer dat het schip sinds zijn tewaterlating in 2009 in Spanje aanmeert in een Belgische haven. Maar de voorbije 20 jaar hebben nog heel wat andere bijzondere schepen Oostende aangedaan. We vroegen aan curator Hubert Rubbens naar zijn ultieme top vijf.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Burgemeester Tommelein waarschuwt ‘hangouders’ aan de schoolpoort: “Als het de spuigaten uitloopt, kunnen we politie inschakelen”
  Oostende

  Burgemees­ter Tommelein waarschuwt ‘hangouders’ aan de school­poort: “Als het de spuigaten uitloopt, kunnen we politie inschake­len”

  Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) roept ouders op om bij het brengen of halen van hun kinderen niet te blijven ‘plakken’ aan de schoolpoort. Dat zei hij tijdens een rechtstreeks vragenuurtje op zijn Facebookpagina. “Als het écht de spuigaten uitloopt, kunnen we de politie inschakelen om tussen te komen”, zegt de burgemeester.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery