De wandschildering van Paul Delvaux werd volledig gerestaureerd.
Volledig scherm
De wandschildering van Paul Delvaux werd volledig gerestaureerd. © Benny Proot

Wandschildering Paul Delvaux en andere parels in het Kursaal in ere hersteld... dankzij corona

OostendeDe monumentale wandschildering van Paul Delvaux in het Kursaal van Oostende is gerestaureerd. Er werd van de sluiting van het gebouw door corona gebruik gemaakt om enkele kunstwerken grondig aan te pakken. De voorbije maanden werd elk detail van het werk dat 26 meter lang en 5 meter hoog is, aangepakt en het resultaat mag er zijn. Het is overigens niet het enige kunstwerk dat een nieuw leven kreeg dankzij corona.

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 1. Mama Caroline van Oostendse olympiër Michael Obasuyi hangt affiches in haar wijk om zoon te steunen: “Ik wil dat meer mensen weten wat hij presteert”
  Oostende

  Mama Caroline van Oostendse olympiër Michael Obasuyi hangt affiches in haar wijk om zoon te steunen: “Ik wil dat meer mensen weten wat hij presteert”

  Michael Obasuyi (21) treedt op 3 augustus voor het eerst aan op de Olympische spelen. De kans bestaat dat je nog nooit van de atleet gehoord hebt en daar wil zijn mama Caroline Decuyper graag verandering in brengen. Ze hing daarom de voorbije dagen affiches op in haar buurt om de wijkbewoners attent te maken dat er een olympiër is opgegroeid op de Opex.