Striptekenaar Marcel Rouffa (tweede van rechts) tekende een stripverhaal op 96 etalages van Oostendse handelszaken.
Volledig scherm
Striptekenaar Marcel Rouffa (tweede van rechts) tekende een stripverhaal op 96 etalages van Oostendse handelszaken. © LBB

Wandel van winkel naar winkel en ontdek Oostendse ‘kerststrip’ op de etalages: “Grappig om mijn tekeningen te zien in het straatbeeld”

OostendeIn navolging van de doodles vorig jaar koos het Economisch Huis Oostende opnieuw voor kerstsfeer op de etalages bij lokale handelaars. 96 onder hen krijgen elk een stripvakje op hun zaak, waardoor ze allemaal deel zijn van een Oostends stripverhaal van de hand van lokale tekenaar Marcel Rouffa. “Het is gelukt om de actie van de meeuwen in een verhaal te gieten.”

 1. Student hangt twee naaktfoto's van z'n ex uit in inkomhal van haar appartement: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”
  Oostende/Bredene

  Student hangt twee naaktfo­to's van z'n ex uit in inkomhal van haar apparte­ment: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”

  Een 22-jarige man uit Bredene riskeert een werkstraf van 50 uren, omdat hij na een relatiebreuk twee naaktfoto’s van z’n ex-vriendin uithing in de inkomhal van het appartementsgebouw waar ze woonde. J.G. zocht een dag eerder volgens het parket op welke straffen op dat misdrijf staan. Alleen deed hij dat volgens z’n advocaat verkeerdelijk op een Nederlandse website.
 2. Van gestolen auto tot raid op kruidenierszaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor strooptocht aan de kust
  Oostende/Bredene/Koksijde/Blankenberge/Middelkerke

  Van gestolen auto tot raid op kruide­niers­zaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor stroop­tocht aan de kust

  Zeven mannen en een vrouw uit de streek rond Luik riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 40 maanden voor een hele reeks inbraken en diefstallen aan de kust. De beklaagden stalen vooral dure fietsen, maar pleegden volgens het parket ook een raid op een kruidenierszaak in Blankenberge en een autodiefstal in Bredene. “Allemaal om hun verblijf aan de kust te bekostigen.”