Striptekenaar Marcel Rouffa (tweede van rechts) tekende een stripverhaal op 96 etalages van Oostendse handelszaken.
Volledig scherm
Striptekenaar Marcel Rouffa (tweede van rechts) tekende een stripverhaal op 96 etalages van Oostendse handelszaken. © LBB

Wandel van winkel naar winkel en ontdek Oostendse ‘kerststrip’ op de etalages: “Grappig om mijn tekeningen te zien in het straatbeeld”

OostendeIn navolging van de doodles vorig jaar koos het Economisch Huis Oostende opnieuw voor kerstsfeer op de etalages bij lokale handelaars. 96 onder hen krijgen elk een stripvakje op hun zaak, waardoor ze allemaal deel zijn van een Oostends stripverhaal van de hand van lokale tekenaar Marcel Rouffa. “Het is gelukt om de actie van de meeuwen in een verhaal te gieten.”

 1. Filip en Cathy heropenen hun bekende binnenspeeltuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmerrie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"
  PREMIUM
  Brugge

  Filip en Cathy heropenen hun bekende binnen­speel­tuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmer­rie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"

  Sinds maart 2020 bleven de deuren van hun binnenspeeltuin al ruim 13 maanden dicht. Maar de onverwachte sluiting begin december 2021 - nauwelijks enkele uren voor de eerste kinderen zouden arriveren - hakte er pas écht diep in bij Cathy Talloen en Filip Loyson van De Toverplaneet in Brugge. “Mentaal heb ik het heel moeilijk gehad. En ja, we hebben gedacht aan stoppen”, getuigt Filip. Zaterdag ontvangen ze ondanks alles weer spelende kinderen. Al weten ze nog steeds niet welke regels ze precies moeten volgen. “Van een euforiegevoel is ook geen sprake.”
 2. Bart Versluys strikt nieuwe aanwinst voor Oosteroever: Roger van Damme opent eerste Désirée-tearoom aan de kust
  Oostende

  Bart Versluys strikt nieuwe aanwinst voor Oosteroe­ver: Roger van Damme opent eerste Dé­sirée-tea­room aan de kust

  Voor het eerst opent aan de kust een vestiging van Désirée, de tearoom van topchef Roger van Damme. Dat doet hij deze zomer samen met zakenpartners Marc Coucke en Christian Teunissen in de hippe stadswijk Oosteroever in Oostende. Klanten kunnen er genieten van een uitgebreid assortiment desserts, patisserie en ontbijt. “Wie is beter dan Bart Versluys in staat om een locatie aan te bieden die het concept van Désirée alle eer aan doet?”, zegt Roger van Damme.