Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een flat op de derde verdieping.
Volledig scherm
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een flat op de derde verdieping. © Benny Proot

Vrouw krijgt 37 maanden cel voor brandstichting in flatgebouw: “Accidentele oorzaak is uitgesloten”

OostendeEen 46-jarige vrouw uit Oostende heeft 37 maanden cel gekregen voor een brandstichting twee jaar geleden in een appartementsgebouw langs de Honoré Borgersstraat. B.D. beweerde dat haar gaskachel aan de oorzaak van de brand lag, maar dat verhaaltje veegde de rechter van tafel.

 1. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusvakantie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen
  PREMIUM
  Oostende

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen

  Over exact een maand, op 15 februari, start de krokusvakantie. Naast een groot aanbod aan kampen in de paas- en zomervakantie heb je ook in februari al enkele opties om kinderen een leuke vakantieweek te bezorgen. Misschien geen overbodige luxe, met mogelijk een extra ‘afkoelweek’ omwille van de coronacijfers - de beslissing hierover valt wellicht volgende week. We zetten het aanbod op een rijtje.
 2. Tweeënhalf jaar na scheepsramp brengt rapport duidelijkheid: tragische samenloop van omstandigheden kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven
  PREMIUM
  Kust

  Tweeënhalf jaar na scheeps­ramp brengt rapport duidelijk­heid: tragische samenloop van omstandig­he­den kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven

  Een te grote hoeveelheid stenen in de visnetten: dat zorgde ervoor dat het Zeebrugse vissersschip Z.19 Sonja eind augustus 2018 kapseisde voor de Engelse kust. Dat staat in het rapport van het Federale Onderzoeksorgaan voor Scheepsongevallen. Schipper Kurt Slabinck (48) en visser Roger Zoete (60) overleefden de scheepsramp niet. Volgens het rapport droegen ze geen reddingsvest. Drie andere schippers konden op de nipper gered worden.
 1. Advocate van verdachte stuurt aan op internering na brandstichting in appartementsgebouw in Westerkwartier: “Mevrouw kampt met psychoses”

  Advocate van verdachte stuurt aan op interne­ring na brandstich­ting in apparte­ments­ge­bouw in Westerkwar­tier: “Mevrouw kampt met psychoses”

  B.D., een 46-jarige vrouw uit Oostende, riskeert 37 maanden cel voor brandstichting in een flatgebouw in de Honoré Borgersstraat. Bij de brand brandde het appartement van B.D. volledig uit en raakten twee andere flats onbewoonbaar. De verdediging dringt aan op een nieuw psychiatrisch onderzoek met het oog op een internering. “Deze vrouw kampt met psychoses”, klonk het.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt