De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Vrouw (32) schuwt geen geweld bij diefstallen en krijgt 37 maanden cel

OostendeEen 32-jarige vrouw uit Oostende heeft 37 maanden cel gekregen voor zes diefstallen in de badstad. L.F. schuwde het geweld niet bij het plegen van de feiten en gaf meerdere slachtoffers klappen.

 1. Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongelukte zal het zwaarste zijn”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongeluk­te zal het zwaarste zijn”

  Op 11 mei 2014 stond de wereld van Joeri Depuydt (29) uit Lombardsijde stil. Hij zat in Mexico toen hij vernam dat zijn geliefde broer Jeroen voor eeuwig 18 jaar zou blijven. Een triest verkeersongeval in Raversijde kostte hem het leven. Nu, zeven jaar later, is Joeri fysiek en emotioneel klaar voor dé uitdaging van zijn leven: de hele Belgische kustlijn aflopen. “Met de steun van Jeroen, zal me dat zeker lukken”, klinkt de sportieveling optimistisch. Een portret van een man die op een bijzondere manier de dood van zijn broer een plaats heeft gegeven.
 2. Oostendenaar is gelukkig met zijn stad, maar heeft toch wat problemen met diversiteit, zwerfvuil en... hondenpoep. Een vijfde van inwoners voelt zich ook niet altijd veilig op straat
  Oostende

  Oostende­naar is gelukkig met zijn stad, maar heeft toch wat problemen met diversi­teit, zwerfvuil en... hondenpoep. Een vijfde van inwoners voelt zich ook niet altijd veilig op straat

  De Stadsmonitor heeft enkele cijfers verzameld over de tevredenheid van inwoners over verschillende thema’s die de leefkwaliteit in een stad kunnen beïnvloeden. We zetten de belangrijkste conclusies op een rijtje. Volgens het stadsbestuur bevestigt de Stadsmonitor de gekende pijnpunten zoals buurthinder en een hoger onveiligheidsgevoel, maar zijn er ook al stappen ondernomen om hier aan te werken.