Tommy J. op het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank.
Volledig scherm
Tommy J. op het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank. © Siebe De Voogt

Volksjury samengesteld voor assisenproces tegen Oostendenaar (32) die beste vriend doodde met messteek in het hart

OostendeVier mannen en acht vrouwen zullen vanaf vrijdag in de volksjury zetelen op het assisenproces tegen Oostendenaar Tommy Jonckheere (32). Jonckheere stak 2,5 jaar geleden z’n beste vriend Will Deweert (55) dood met een mes. Hij verscheen aanvankelijk voor de correctionele rechtbank, maar die verklaarde zich onbevoegd.

 1. Olympische talkshow, Vlaamse fictie... Daarom is Oostende alomtegenwoordig op uw tv: “Als je reclamespots moet kopen, zit je tussen de tandpasta’s en de shampoo”
  PREMIUM
  Oostende

  Daarom is Oostende alomtegen­woor­dig op uw tv: “Als je reclame­spots moet kopen, zit je tussen de tandpasta’s en de shampoo”

  ‘Van hier tot in Tokio’, de talkshow rond de Olympische Spelen. De docufictiereeks ‘De Redders’. In het najaar ‘Onder vuur’, de dramareeks over de brandweer. Het is Oostende troef op tv tegenwoordig. Ondertussen zendt Qmusic elke dag uit vanop het strand én starten op 16 augustus alweer nieuwe opnames voor de Vlaamse jeugdfilm Zeevonk. Toeval? Ja en nee. “We willen top of mind zijn. Als toeristen een uitstap naar zee plannen, denken ze sneller aan Oostende.”
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Dan toch nog assisen voor Oostendenaar die beste vriend doodstak in het hart? Correctionele rechtbank verklaart zich onbevoegd
  PREMIUM

  Dan toch nog assisen voor Oostende­naar die beste vriend doodstak in het hart? Correctio­ne­le rechtbank verklaart zich onbevoegd

  Moet Tommy J. (31) uit Oostende dan toch nog voor het hof van assisen verschijnen voor de dodelijke steekpartij die zich anderhalf jaar geleden afspeelde in zijn appartement? Het kan, want de correctionele rechtbank in Brugge herkwalificeerde de feiten maandagmorgen naar doodslag en verklaarde zich zo onbevoegd. Volgens het parket was er sprake van opzettelijke slagen met de dood tot gevolg, waardoor J. slechts vijf jaar cel had geriskeerd.