Het VLIZ startte vorig jaar ook al het Marine Robotics Centre op
Volledig scherm
Het VLIZ startte vorig jaar ook al het Marine Robotics Centre op © LBB

Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) krijgt 2 miljoen voor uitbouw Ocean Innovation Space

Op voorstel van Vlaams minister Hilde Crevits beslist de Vlaamse Regering om een éénmalige investering van 2 miljoen euro toe te kennen aan het Vlaams Instituut voor de Zee voor de uitbouw van de “Ocean Innovation Space”. Dat is het nieuwe VLIZ project voor de uitbreiding van het Marien Station Oostende op de Oostendse Oosteroever.

0 reacties

 1. Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlange gemis van contact en knuffels”
  PREMIUM
  Oostende

  Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlan­ge gemis van contact en knuffels”

  Bijzonder moment donderdagmiddag in het vaccinatiecentrum in Oostende, waar de gepensioneerde verpleegkundige Willy Lefevere meedraait als vrijwilliger. Toen hij vernam dat zijn zoon er z’n eerste coronavaccin zou krijgen, wilde hij Dieter graag verrassen door zélf de prik te zetten. “Een emotioneel moment, op weg naar wat meer contact”, glundert Willy, die zijn kinderen en kleinkinderen zo hard heeft gemist.
 2. Wandschildering Paul Delvaux en andere parels in het Kursaal in ere hersteld... dankzij corona
  Oostende

  Wandschil­de­ring Paul Delvaux en andere parels in het Kursaal in ere hersteld... dankzij corona

  De monumentale wandschildering van Paul Delvaux in het Kursaal van Oostende is gerestaureerd. Er werd van de sluiting van het gebouw door corona gebruik gemaakt om enkele kunstwerken grondig aan te pakken. De voorbije maanden werd elk detail van het werk dat 26 meter lang en 5 meter hoog is, aangepakt en het resultaat mag er zijn. Het is overigens niet het enige kunstwerk dat een nieuw leven kreeg dankzij corona.