Linkse foto: Chef Sven Proot, zaalhulp Raymond Bens, kinderen Julian en Amelie bij mama Cindy Wellecomme, en zaalhulp Wim Meysman. Rechts: Chris Boucquez, die vorig jaar op 52-jarige leeftijd overleed.
Volledig scherm
PREMIUM
Linkse foto: Chef Sven Proot, zaalhulp Raymond Bens, kinderen Julian en Amelie bij mama Cindy Wellecomme, en zaalhulp Wim Meysman. Rechts: Chris Boucquez, die vorig jaar op 52-jarige leeftijd overleed. © Proot/LBB

Visrestaurant Adelientje heropent toch na overlijden van zaakvoerder (52): “We willen de keuken van Chris in ere houden”

OostendeGoed nieuws voor de liefhebbers van eerlijke, authentieke Oostendse keuken. Visrestaurant Adelientje gaat op 21 mei opnieuw open als zomerse pop-up. De zaak was gesloten sinds het noodlottige overlijden van de bekende uitbater Chris Boucquez (52) in oktober vorig jaar. “Zoon Julian, nu 14 jaar, ziet zich later hier ook achter het fornuis staan. Zomaar het licht uitlaten, zagen we dus niet zitten”, zegt mama Cindy.

 1. De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfestival. Ook de eerste echte bezoekers komen langs
  Oostende

  De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfesti­val. Ook de eerste echte bezoekers komen langs

  De draaideuren van cultuurcentrum De Grote Post bleven de afgelopen maanden gesloten, maar achter die deuren werd wel verder gewerkt. Zo kwamen er talrijke artiesten in residentie en waren er opnames voor KIEM. Het resultaat is komend weekend te zien tijdens het online festival. Zaterdag vindt meteen ook de eerste voorstelling plaats met een live publiek. “We zijn blij dat we terug mensen mogen verwelkomen, maar we hebben door corona ook andere manieren ontdekt om het werk van artiesten met een groot publiek te delen. Achter de digitale voordeur schuilen onder andere making of-filmpjes, interviews, sfeervolle Spotifylijstjes en maar liefst negen podcasts en drie exclusieve streams”, vertelt Pascal Lervant.
 2. Quinten Bossche telt al zestien wereldtitels: “Aan 120 km/u over het water vliegen, is erg opwindend”
  Jetski

  Quinten Bossche telt al zestien wereldti­tels: “Aan 120 km/u over het water vliegen, is erg opwindend”

  De Oostendenaar Quinten Bossche, net terug in competitie na een zware blessure, heeft zijn comeback niet gemist. In april werd hij voor de zestiende maal wereldkampioen jetski. Twintig jaar draait hij al mee in de competitie en zijn eerste wereldtitel behaalde hij in de categorie Junior (jonger dan 16 jaar), alvorens successen te oogsten in diverse categorieën: onder andere Stock, Limited en GP.