Het dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust hoopt nog steeds op het nodige geld voor een nieuwbouw.
Volledig scherm
Het dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust hoopt nog steeds op het nodige geld voor een nieuwbouw. © Benny Proot

Vindt bemiddelaar eindelijk oplossing voor asiel? “Na drie jaar is het er nog altijd gevaarlijk voor het personeel en ongezond voor de dieren”

OostendeHet dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust was nog maar eens onderwerp van discussie tijdens de gemeenteraad van Oostende. De stad heeft een bemiddelaar aangesteld om het dossier uit het slop te halen, maar oppositiepartij Vooruit stemde tegen. “Na drie jaar zitten we nog altijd met een dierenasiel waar het binnen regent en de elektriciteit uitvalt”, zegt raadslid Mohsin Abbas. Fabrice Goffin, voorzitter van het Blauwe Kruis van de Kust, heeft intussen een eerste gesprek met de bemiddelaar achter de rug.

 1. REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toegankelijk voor blinden en slechtzienden
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toeganke­lijk voor blinden en slechtzien­den

  Tijdens haar lessen heet Michèle Martens – die al twaalf jaar een school voor Latijns-Amerikaanse dansen uitbaat – iedereen welkom, maar ze heeft extra aandacht voor mensen met een visuele beperking. In plaats van enkel voor te tonen welke pasjes moeten worden gezet, ontwikkelde Michèle een techniek waarbij horen en voelen centraal staat. Dinsdag proefden de leden van Oogatelier Oostende van vzw Licht en Liefde van de salsales. Of we benieuwd waren? Zeker en vast.
 2. Parkeren in Middelkerke wordt duurder: “Van 700 naar 4000 betalende parkeerplaatsen, maar we houden geen heksenjacht”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Parkeren in Middelker­ke wordt duurder: “Van 700 naar 4000 betalende parkeer­plaat­sen, maar we houden geen heksen­jacht”

  Op 15 februari rolt Middelkerke haar nieuwe parkeerplan uit. Nu moet je vooral in de commerciële zones betalen, maar dat verandert grondig. Het aantal betalende parkeerplaatsen stijgt van 700 naar 4000. Schepen Dirk De Poortere (LDD) belooft geen heksenjacht. Bewoners en tweedeverblijvers hebben alvast een stapje voor. Een overzicht van alle nieuwigheden samen met handige kaartjes.