Het dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust hoopt nog steeds op het nodige geld voor een nieuwbouw.
Volledig scherm
Het dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust hoopt nog steeds op het nodige geld voor een nieuwbouw. © Benny Proot

Vindt bemiddelaar eindelijk oplossing voor asiel? “Na drie jaar is het er nog altijd gevaarlijk voor het personeel en ongezond voor de dieren”

OostendeHet dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust was nog maar eens onderwerp van discussie tijdens de gemeenteraad van Oostende. De stad heeft een bemiddelaar aangesteld om het dossier uit het slop te halen, maar oppositiepartij Vooruit stemde tegen. “Na drie jaar zitten we nog altijd met een dierenasiel waar het binnen regent en de elektriciteit uitvalt”, zegt raadslid Mohsin Abbas. Fabrice Goffin, voorzitter van het Blauwe Kruis van de Kust, heeft intussen een eerste gesprek met de bemiddelaar achter de rug.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  21

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Kenzo Lauwereins (28) van restaurant Vlass is sommelier van het jaar voor West-Vlaanderen: “Mooie erkenning”
  Middelkerke

  Kenzo Lauwereins (28) van restaurant Vlass is sommelier van het jaar voor West-Vlaanderen: “Mooie erkenning”

  Kenzo Lauwereins (28) van restaurant Vlass in Middelkerke werd uitgeroepen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. Het is de vierde keer dat hij deelnam en de derde keer dat hij de winnaar is van de provincie West-Vlaanderen. “Het zou mooi zijn om de nationale titel te winnen, maar ik gun het mijn andere sommelier-collega’s ook van harte”, zegt Kenzo.