Streetfood is heel populair
Volledig scherm
Streetfood is heel populair © Benny Proot

Vier plaatsen voorbehouden voor streetfood in Oostende

Het stadsbestuur in Oostende heeft de stedelijke verordening gewijzigd zodat er meer streetfoodinitiatieven kunnen neerstrijken in de stad.

 1. Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvolle partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”
  Oostende

  Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvol­le partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”

  Restaurant Histoires d’O pakt opnieuw elke week uit met een andere partybox om de verplichte sluiting op te vangen. Tijdens de vorige lockdown brachten ze er 4.000 (!) aan de man. De boxen voor dit weekend, 250 stuks, zijn al meteen uitverkocht. “We proberen onze klanten het gevoel te geven van op restaurant gaan, maar dan thuis”, vertelt Kevin Beirens. Naast lekkere gerechten - iemand een dessertje van Olivier Willems, kersvers chocolatier van het jaar bij Gault&Millau – vind je er kortingsbonnen van handelaars. En zelfs een exclusieve dj-mix. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Koop eens een zakje vol geluk: volwassenen met een beperking toveren met gezeefdrukte spulletjes een lach op uw gezicht
  Oostende

  Koop eens een zakje vol geluk: volwasse­nen met een beperking toveren met gezeefdruk­te spulletjes een lach op uw gezicht

  Ideaal om in donkere tijden een goed gevoel te krijgen. Ithaka, een coachingcentrum voor volwassenen met een beperking, is gestart met het zeefdrukatelier Sea Print. Eigen ontwerpen belanden er op leuke stoffen zakjes, T-shirts of wijntassen. Zo kan je ‘gelukzakjes’ kopen om kleine geschenken in te verpakken. “De hoopvolle spreuken bedenken we zelf en hebben een link naar onze DNA en de zee.”