Videobeelden tonen emotionele hereniging van vermiste Schadrac (9) en zijn mama: jongen wandelde zelf 10 kilometer naar Westende

OostendeNa een grote zoekactie van ruim drie uur is de 9-jarige Schadrac Esoko Longayo uit Koekelberg bij Brussel levend en wel teruggevonden en herenigd met zijn moeder. De jongen raakte vermist aan de kustlijn in Oostende en is ruim 10 kilometer verderop teruggevonden. De jongen was op eigen houtje naar Westende gewandeld. Bekijk hierboven het pakkende moment van de hereniging van Schadrac met zijn mama.

 1. KVO niet te spreken over vermeende scheldtirade assistent-ref: “Als wedstrijdleiding een hoofdrol speelt, zijn we fout bezig”
  Voetbal Jupiler Pro League

  KVO niet te spreken over vermeende scheldtira­de assistent-ref: “Als wedstrijd­lei­ding een hoofdrol speelt, zijn we fout bezig”

  Niet alleen de pijnlijke nederlaag in de slotfase ligt KV Oostende zwaar op de maag. Blijkbaar zou de lijnrechter in de daarna ontstane tumult scheldwoorden naar twee KVO-spelers hebben geslingerd. “Arbiters vragen én krijgen al vijftien jaar respect van mij. Waarom ik dan ‘Hou uw bakkes’ krijgt te horen, gaat het mij te ver”, reageert Brecht Capon.
 2. Hotel Imperial in Oostende geeft inboedel gratis weg en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden: “Zelfs de spiegels werden van de muren gehaald”
  Oostende

  Hotel Imperial in Oostende geeft inboedel gratis weg en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden: “Zelfs de spiegels werden van de muren gehaald”

  Al om 7 uur maandagmorgen stonden de eerste mensen aan te schuiven aan hotel Imperial in de Van Iseghemlaan in Oostende. Hoteluitbater C-hotels wil het hotel renoveren en de volledige inboedel moest de deur uit. Alles van kasten tot wastafels en spiegels kon meegenomen worden. Tegen de middag was dat al grotendeels het geval. Meer dan 200 mensen kwamen langs om hun slag te slaan.
 1. Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactieve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”
  PREMIUM
  Oostende

  Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactie­ve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”

  Dinosaurussen zijn heel populair. Dat toonde het Zandsculpturenfestival in Middelkerke deze zomer met meer dan 100.000 bezoekers. Nu pakt Kursaal Oostende uit met een nieuwe dinoshow die in februari 2023 voor het eerst naar ons land komt. “In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten was het al een groot succes, nu brengen we de show naar België met Herman Verbruggen als host”, zegt Gwen Nys, adjunct-directeur van Kursaal Oostende.