Bram Depoorter is al 15 jaar acrief op de spoedafdeling van AZ Damiaan in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram Depoorter is al 15 jaar acrief op de spoedafdeling van AZ Damiaan in Oostende. © Benny Proot

Verpleger Bram trotseert drukste zomer op spoedafdeling van AZ Damiaan: “Twee jaar geleden waren we ‘helden’, nu zijn we opnieuw klachtenbrieven aan het lezen”

Oostende“Dit is zonder twijfel de drukste zomer op onze spoedafdeling sinds ik hier aan de slag ging.” Verpleger Bram Depoorter draait al 15 jaar mee op de spoedafdeling van AZ Damiaan in Oostende, maar moet dezer dagen, net als zijn collega’s, een tandje bijsteken om alle patiënten de juiste zorg te kunnen geven. Wij zochten hem op tijdens zijn shift op zondagnamiddag. “Hier weet je nooit hoe je planning er uit zal zien.”

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Bouwvergunning voor nieuw dierenasiel verloopt na twee jaar discussie over financiering. “Stadsbestuur is onbetrouwbaar”
  oostende

  Bouwvergun­ning voor nieuw dieren­asiel verloopt na twee jaar discussie over financie­ring. “Stadsbe­stuur is onbetrouw­baar”

  Volgende week verloopt de bouwvergunning die vzw Blauw Kruis van de kust gekregen had om een nieuw dierenasiel te bouwen. Twee jaar geleden werd de vergunning afgegeven, maar de stad kwam niet over de brug met het resterende budget dat door het vorige schepencollege was beloofd. Een jaar geleden werd een bemiddelaar aangesteld om het dossier uit het slop te trekken, maar dit leverde nog geen resultaten op. In het dierenasiel zijn ze het meer dan beu. “We hebben nog geen enkel concreet voorstel gekregen om tot een oplossing te komen”, zegt voorzitter Fabrice Goffin.
 1. ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van camping­moord uit de doeken

  Op het proces rond de campingmoord in Middelkerke zijn maandag de eerste speurders hun getuigenis komen afleggen. De aanwezigen in de Brugse assisenzaal kregen gruwelijke beelden voor ogen, met één rode draad: bloed, bloed en nog eens bloed. Zelfs de politiemensen waren nog steeds onder de indruk van de weerzinwekkende taferelen die ze destijds onder ogen kregen op camping Marva III. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.