Photo News
Volledig scherm
© Photo News

‘Veilige groeten uit Oostende!’: stad geeft tips om inbrekers deze zomer geen schijn van kans te geven

OostendeOm in de zomervakantie zoveel mogelijk woningen in de stad veilig achter te laten tijdens een reis, neemt stad Oostende maatregelen. Zo kan iedereen gratis vakantietoezicht aanvragen en via de reisbureaus worden zoveel mogelijk Oostendenaars geïnformeerd.

 1. Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimtevaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-raket tonen”
  Oostende

  Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimte­vaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-ra­ket tonen”

  4 september, de openingsdatum van Astropolis in Oostende, nadert met rasse schreden. Het Astrocafé begroette al de eerste klanten, en nu neemt directeur Patrick Jaecques ons mee doorheen het gebouw waar je alles over de ruimtevaart en sterrenkunde zal ontdekken. “De echte helm en handschoenen van een astronaut, de eerste Europese maanrover... Je zal het hier allemaal zien.”
 2. Oostende trekt wijken in om vaccinatiegraad te verhogen: “Zo'n 5.000 inwoners lieten zich nog niet inenten”
  Oostende

  Oostende trekt wijken in om vaccinatie­graad te verhogen: “Zo'n 5.000 inwoners lieten zich nog niet inenten”

  In de sociale kruidenier Antenne op de Torhoutsesteenweg in Oostende wordt op 5 en 26 augustus een laagdrempelige open vaccinatiedag georganiseerd. Inwoners die zich nog niet lieten vaccineren, kunnen na inschrijving ook hier terecht om alsnog een prikje te halen. Stad Oostende hoopt zo mensen te overhalen die niet zo makkelijk via de klassieke weg te bereiken zijn.