Veerboot Oostende
Volledig scherm
Veerboot Oostende © Benny Proot

Veerdienst breidt opnieuw uit vanaf 1 april

OostendeDe gratis veerdienst tussen de Visserskaai en de Oosteroever is al jarenlang een vaste waarde. Door het steeds groeiende succes besliste Stad Oostende om de dienstverlening vanaf 1 april opnieuw uit te breiden en te verdubbelen.

 1. “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behandeling van 2 kinderen
  PREMIUM

  “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behande­ling van 2 kinderen

  “Ik wenste dat je nooit geboren was en hoop dat je kanker krijgt.” Een 36-jarige vrouw uit Oostende heeft 20 maanden cel gekregen, omdat ze haar oudste dochter en een van haar zonen onterend behandelde. De kinderen werden bijna dagelijks vernederd tot op het bot en soms tot bloedens toe geknepen. Tragisch genoeg kwam de zaak aan het licht toen het meisje zwanger bleek van... haar vader.
  Oostende
 2. Hij kuiste ooit zélf de straten van Brussel, nu veroveren de grappige ‘vuilnismannetjes’ van Jaune de wereld: “Zoals echte afvalophalers... superzichtbaar en toch ziét niemand ze”
  PREMIUM

  Hij kuiste ooit zélf de straten van Brussel, nu veroveren de grappige ‘vuilnis­man­ne­tjes’ van Jaune de wereld: “Zoals echte afvalopha­lers... superzicht­baar en toch ziét niemand ze”

  “Als mensen glimlachen als ze mijn ‘vuilnismannetjes’ zien: dan is mijn opzet geslaagd.” Jonathan Pauwels – alias Jaune – trekt al tien jaar de wereld rond als ‘street artist’. In 20 landen is zijn werk te zien, maar in Oostende duiken de meeste grappige figuurtjes op. Daar opent ook zijn eerste solotentoonstelling in België: een van de hoogtepunten van de nieuwe editie van kunstenfestival The Crystal Ship. Aangename kennismaking met een Brusselaar die letterlijk zijn inspiratie op straat vond.
  Oostende