Tijdens de controle keek de politie voornamelijk naar het zwaar verkeer
Volledig scherm
Tijdens de controle keek de politie voornamelijk naar het zwaar verkeer © Toon Royackers

Vechtersbazen keren zich tegen opgeroepen politie

De politie kwam zondag rond 22 uur tussen voor een vechtpartij in het parkje op de hoek van de Elisabethlaan en de Aalsholverstraat in Oostende.

 1. Kankerpatiëntje Thibault (8) krijgt warm onthaal bij KV Oostende: “Wat een prachtige geste van de club van zijn hart”
  Oostende

  Kankerpa­tiën­tje Thibault (8) krijgt warm onthaal bij KV Oostende: “Wat een prachtige geste van de club van zijn hart”

  Goed nieuws voor de dappere Thibault. Het 8-jarige supportertje van KV Oostende heeft zijn behandelingen tegen lymfeklierkanker achter de rug en lijkt die goed te hebben doorstaan, zo laten zijn ouders weten. Bovendien bracht Thibault een bezoek aan het trainingscentrum van zijn favoriete club. “Dit is een enorme opsteker”, slaakt mama Sophie Devolder een zucht van opluchting.
 2. Vrijwilligers slagen er op een jaar tijd in historische reddingsboot klaar te maken voor restauratie
  Oostende

  Vrijwilli­gers slagen er op een jaar tijd in histori­sche reddings­boot klaar te maken voor restaura­tie

  Niet veel mensen zullen het de vrijwilligers van vzw Restart nadoen, maar op een jaar tijd zijn ze er in geslaagd om 266.926 euro subsidies binnen te halen van Vlaams minister Matthias Diependaele om de historische reddingsboot Watson 3 een nieuwe toekomst te geven als varend erfgoed. In tussentijd werd de staat van de boot geïnventariseerd en werd het klaargemaakt om aan de grote werken te beginnen. En de ploeg blijft ambitieus. “Binnen drie jaar hopen we de boot terug te water te laten”, zegt Danny Drooghenbroodt van de vzw Restart. Ondertussen kunnen ze wel nog hulp en extra centen gebruiken.
 1. Zo kijken festivalorganisatoren naar zomer 2021: “Je kunt mensen die in maart gevaccineerd werden toch niet opsluiten tot november?”
  PREMIUM
  Gent/Kortrijk/Oostende

  Zo kijken festivalor­ga­ni­sa­to­ren naar zomer 2021: “Je kunt mensen die in maart gevacci­neerd werden toch niet opsluiten tot november?”

  Bezwete lijven, schorre stemmen en enkele katers: krijgen we in 2021 onze festivalzomer terug? Het is een vraag die bij heel wat muziekfans op de lippen brandt, nu de premier bekendmaakte met de eerste vaccinaties begin januari te starten. Jongeren zouden hun shot echter pas na de zomer krijgen, waardoor de grote evenementen alweer op de helling staan. Wij legden ons oor te luister bij organisatoren en jeugdbewegingen die met een bang maar hoopvol hart afwachten. “Nog een jaar stilzitten? Gaan we niet doen”
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto