Volledig scherm
© twitter

Van Ranst boos over opeengepakte treinreizigers in station: “Zo gaat het niet lukken”

OOSTENDE - UPDATEOpeengepakte treinreizigers aan het station van Oostende doen viroloog Marc Van Ranst fronsen. “Zo gaat het niet lukken, vrienden”, zei hij gisteren op Twitter. De uittocht naar het binnenland werd gisteren bemoeilijkt door een technisch defect in een seinhuis. Gevolg: honderden reizigers zaten vast in de stationshal. Enkelen in de wachtende menigte schoven dranghekken opzij of sprongen erover, zo is te zien op beelden op Twitter. Burgemeester Bart Tommelein vraagt zijn politiekorps voortaan strenger op te treden inzake de mondmaskerplicht. “Veelal jongeren uit vooral de Brusselse regio lappen de regels aan hun laars.”

  1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
    PREMIUM
    Koekelare

    Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

    Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”