twitter
Volledig scherm
© twitter

Van Ranst boos over opeengepakte treinreizigers in station: “Zo gaat het niet lukken”

OOSTENDE - UPDATEOpeengepakte treinreizigers aan het station van Oostende doen viroloog Marc Van Ranst fronsen. “Zo gaat het niet lukken, vrienden”, zei hij gisteren op Twitter. De uittocht naar het binnenland werd gisteren bemoeilijkt door een technisch defect in een seinhuis. Gevolg: honderden reizigers zaten vast in de stationshal. Enkelen in de wachtende menigte schoven dranghekken opzij of sprongen erover, zo is te zien op beelden op Twitter. Burgemeester Bart Tommelein vraagt zijn politiekorps voortaan strenger op te treden inzake de mondmaskerplicht. “Veelal jongeren uit vooral de Brusselse regio lappen de regels aan hun laars.”

 1. Tommelein reageert op drukte aan het station: “Als wij kunnen investeren in extra personeel en een registratiesysteem, moet de NMBS dat óók kunnen”

  Tommelein reageert op drukte aan het station: “Als wij kunnen investeren in extra personeel en een registra­tie­sys­teem, moet de NMBS dat óók kunnen”

  Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) komt nog één keer terug op de chaos in het station van vrijdagavond. Door een seinstoring was slechts één van de twee sporen berijdbaar en konden honderden reizigers geen trein terug naar huis nemen richting binnenland. Filmpjes en foto’s gingen gretig rond op sociale media. “Als wij een aanmeldingssysteem kunnen organiseren met de stad, moet de NMBS óók extra inspanningen kunnen doen", zegt Tommelein.
 1. “74 evenementen in september, dat krijgen we niet geregeld”: Oostende roept op om events te spreiden (al zijn niet alle organisatoren daar happig op)
  PREMIUM
  Oostende

  “74 evenemen­ten in september, dat krijgen we niet geregeld”: Oostende roept op om events te spreiden (al zijn niet alle organisato­ren daar happig op)

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, stromen de aanvragen voor evenementen binnen. In Oostende zitten ze deze maand al aan 74 aanvragen voor vier weekends. Daarom roept burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) op om activiteiten zoveel mogelijk te spreiden. Het stadsbestuur geeft ook zelf het voorbeeld. Maar vinden de organisatoren dat zelf ook zo'n goed idee? “Als iedereen van goeie wil is, lukt dat wel", zegt Hubert Rubbens, organisator van onder meer Oostende voor Anker.