Master Koen De Bouw en artistiek directeur Peter Craeymeersch kijken al uit naar januari.
Volledig scherm
Master Koen De Bouw en artistiek directeur Peter Craeymeersch kijken al uit naar januari. © Benny Proot

Van nieuwe competities tot films over mentale gezondheid: zo ziet eerste wintereditie van Filmfestival Oostende eruit

OostendeNa een jaar uitstel staat de eerste wintereditie van het Filmfestival Oostende gepland van 21 tot en met 29 januari. Koen De Bouw is master van dienst en werkte dus zijn eigen selectie uit voor het Filmfestival. Het thema is ‘going mental’. “Naar aanleiding van de crisis die we aan het doormaken zijn, leek het me vanzelfsprekend dat mentale gezondheid belicht moest worden”, legt hij uit.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Oostende start in maart met inzamelen noodvoedselhulp om te leveren aan armoedeorganisaties
  Oostende

  Oostende start in maart met inzamelen noodvoed­sel­hulp om te leveren aan armoedeor­ga­ni­sa­ties

  Oostende start in maart met een voedselverdeelplatform. De organisaties die noodvoedsel uitdelen in Oostende zamelen normaal zelf voedsel in bij zowel winkels als de voedselbank. De stad wil hen hierbij vanaf maart ondersteunen. Op die manier zouden de vrijwilligers extra tijd krijgen om zich te focussen op de mensen die ze helpen. De voedselbank van West-Vlaanderen schenkt alvast een koelwagen om de etenswaren veilig te kunnen ophalen.