Master Koen De Bouw en artistiek directeur Peter Craeymeersch kijken al uit naar januari.
Volledig scherm
Master Koen De Bouw en artistiek directeur Peter Craeymeersch kijken al uit naar januari. © Benny Proot

Van nieuwe competities tot films over mentale gezondheid: zo ziet eerste wintereditie van Filmfestival Oostende eruit

OostendeNa een jaar uitstel staat de eerste wintereditie van het Filmfestival Oostende gepland van 21 tot en met 29 januari. Koen De Bouw is master van dienst en werkte dus zijn eigen selectie uit voor het Filmfestival. Het thema is ‘going mental’. “Naar aanleiding van de crisis die we aan het doormaken zijn, leek het me vanzelfsprekend dat mentale gezondheid belicht moest worden”, legt hij uit.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamerfestival: onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Kust

  Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamer­fes­ti­val: onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 februari? Wij helpen je die graag maken. Want zowel zaterdag als zondag is er voor jong en oud heel wat te beleven in Brugge en aan de kust. Zo kan je in de Brugse binnenstad ontdekken waarom de stad zijn bijnaam van ‘Venetië van het Noorden’ niet gestolen heeft tijdens het Venetiaans Carnaval. Of wat te denken van een huiskamervoorstelling in Oostende? Vijf weekendtips op een rij.