Pierre De Coninck (vooraan) met leden van het schepencollege, Peter De Gryse en fotograaf Nick Decombel. Op de foto vooraan prijkt zeilster Emma Plasschaert.
Volledig scherm
Pierre De Coninck (vooraan) met leden van het schepencollege, Peter De Gryse en fotograaf Nick Decombel. Op de foto vooraan prijkt zeilster Emma Plasschaert. © LBB

Van Guga tot Emma: bekend Oostende laat zich fotograferen voor vzw Lichtbaken

15 bekende Oostendenaars, van Guga Baúl tot Emma Plasschaert, hebben zich laten vereeuwigen voor het goede doel. De opbrengst van het fotoboek ‘Warm Oostende’ gaat naar de vzw Lichtbaken. “Voor elk verkocht boek kunnen de vrijwilligers van Lichtbaken 14 warme maaltijden geven aan arme Oostendenaars”, klinkt het bij de vzw, die het zelf steeds moeilijker heeft om rond te komen.  

  1. Drie weken na verwoestende brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwinkel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”
    PREMIUM
    Lombardsijde

    Drie weken na verwoesten­de brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwin­kel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”

    Een kleine drie weken na de verwoestende brand bij telecomwinkel Spidex in Lombardsijde is het gebouw nog steeds in beslag genomen door het parket. De oorzaak is nog altijd niet duidelijk. Eigenaar en uitbater Marc Haverals (58) probeert intussen de rug te rechten en vooruit te kijken. “Maar het is heel frustrerend dat we niet binnen mogen en niet aan de heropbouw kunnen beginnen”, zegt hij. Intussen heeft hij zijn activiteiten - de installaties van schotelantennes voor tv - opgestart in een voorlopig onderkomen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement