Je kan dit weekend al de schaatsen aanbinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Je kan dit weekend al de schaatsen aanbinden. © Benny Proot

Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekendtips in Brugge en aan de kust

Kust/BruggeDe laatste maand van het jaar is gestart, dus is het kiezen tussen de Sint ontmoeten of al de eerste kerstinkopen doen – of je doet het allebei, natuurlijk. Tussendoor behoort een sportieve rit door de weidse natuur tot de mogelijkheden. Voor elk wat wils in het weekend van 3 en 4 december, blijkt uit onze vijf tips voor uitstapjes in Bruggeaan de kust en in het hinterland.

  1. Dierenasiel gooit het over een andere boeg in discussie rond financiering nieuwbouw: “We nodigen iedereen uit om mee na te denken over toekomst dierenasiel”
    oostende

    Dieren­asiel gooit het over een andere boeg in discussie rond financie­ring nieuwbouw: “We nodigen iedereen uit om mee na te denken over toekomst dieren­asiel”

    Dierenasiel Het Blauw Kruis van de Kust organiseert op 26 februari een open vergadering om te bepalen wat er moet gebeuren met de middelen die ingezameld werden via een crowdfunding. Die centen waren bedoeld voor een nieuwbouw, maar door een meningsverschil met het stadsbestuur zijn die plannen in de koelkast beland. “We moeten iets doen om de veiligheid te blijven garanderen”, zegt Fabrice Goffin, voorzitter van de Raad van Bestuur.