De vakbonden voeren aan het Oostendse stadhuis actie tegen de privatisering van de zorg.
Volledig scherm
De vakbonden voeren aan het Oostendse stadhuis actie tegen de privatisering van de zorg. © Benny Proot

Vakbonden voeren actie in Oostende: “Door privatisering komt niet meer de zorg, maar winst op de eerste plaats”

oostendeACV Openbare Diensten, ACOD en VSOA hebben dinsdag op verscheidene plaatsen in Vlaanderen, waaronder het stadhuis van Oostende, actie gevoerd. Oostende heeft beslist om de diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg uit te besteden aan i-mens. “De privatisering zal ertoe leiden dat niet meer de zorg, maar de winst op de eerste plaats komt, met alle gevolgen van dien”, vreest ACV Openbare Diensten.

 1. NorthSealTeam, dat zich voor zeehonden inzet, krijgt Vuurpijl van Oostendse Perskring: “Vooral bij toeristen heerst nog veel onwetendheid”
  Oostende

  NorthSeal­Team, dat zich voor zeehonden inzet, krijgt Vuurpijl van Oostendse Perskring: “Vooral bij toeristen heerst nog veel onwetend­heid”

  Het NorthSealTeam, met voortrekker Inge De Brucker en de vele vrijwilligers, heeft de 11de Vuurpijl van Perskring Oostende (PKO) gekregen. Sinds 2009 huldigt die ieder jaar een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar erg verdienstelijk heeft gemaakt. “Kustbewoners wéten ondertussen al dat zeehonden gewoon aan het rusten zijn op het strand", zegt Inge.
 2. Lage opkomst tijdens eerste vaccinatiedag voor kinderen in Oostende: “Mogelijk zitten heel wat mensen in quarantaine”
  Oostende

  Lage opkomst tijdens eerste vaccinatie­dag voor kinderen in Oostende: “Mogelijk zitten heel wat mensen in quarantai­ne”

  De eerste 5- tot 11-jarigen werden zaterdagmorgen in het Oostendse vaccinatiecentrum verwacht voor hun coronaprik. De locatie was leuk aangekleed en ook stadsmascotte James stond paraat om de kinderen te verwelkomen. De opkomst lag wel behoorlijk laag, met slechts 360 van de 1.000 uitgenodigde kinderen die op de afspraak waren. “Er kunnen meerdere verklaringen zijn", zegt burgemeester Bart Tommelein.