Het gerechtsgebouw in Brugge.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Brugge. © JHM

Vader die zoontjes ontvoerde, krijgt lichte straf: 45 maanden cel, grotendeels met uitstel

Een man van Russische origine uit Oostende heeft van de Brugse strafrechter 45 maanden cel, waarvan 15 effectief, gekregen voor parentale ontvoering. Zijn familie hield z’n twee zoontjes meer dan een jaar weg van hun moeder. De vrouw zette een plan op met Child Focus en ging de kinderen zélf weghalen in Rusland. Haar ex kan door het milde vonnis mogelijk binnenkort al vrijkomen.

 1. Jean-Marc Mwema en Filou Oostende stunten ei zo na in openingsmatch Champions League: “Er zat meer in”

  Jean-Marc Mwema en Filou Oostende stunten ei zo na in openings­match Champions League: “Er zat meer in”

  Landskampioen Filou Oostende keerde donderdagmiddag met lege handen huiswaarts van zijn openingsmatch in de Champions League, maar tankte ongetwijfeld een pak vertrouwen na een sterke prestatie op bezoek bij het Turkse Darüssafaka Tekfen. De landskampioen vocht in het derde luik terug uit een verloren positie, maar moest in een prangende slotfase alsnog het onderspit delven (79-74).
 2. Chef Stefaan Couttenye presenteert vijf heerlijke takeawayadressen
  Watou

  Chef Stefaan Couttenye presen­teert vijf heerlijke takea­wayadres­sen

  Heel wat restaurantuitbaters zijn weer aan de slag gegaan met takeawaygerechten nu ze opnieuw de deuren moeten sluiten. Zo ook chef Stefaan Couttenye van restaurant ’t Hommelhof in Watou. Hij heeft een pop-up voor meeneemmaaltijden in Oostende opgestart onder de naam Kok-Up ‘t Hommelhof Watou@Sea. Daar kan je tijdens de week en in het weekend terecht voor al het lekker van ‘t Hommelhof. Ook in zijn restaurant in Watou is er takeaway mogelijk, maar dan enkel in het weekend. Wat zijn volgens hem lekkere takeaway adressen? Hij zet er voor ons 5 op een rij.
 1. Elke (30) is vijf maanden zwanger en houdt ontbijt-en lunchbar draaiende met takeaway: “Ik doe nog altijd zoveel mogelijk zelf”
  PREMIUM
  Oostende

  Elke (30) is vijf maanden zwanger en houdt ont­bijt-en lunchbar draaiende met takeaway: “Ik doe nog altijd zoveel mogelijk zelf”

  Heel wat horeca-uitbaters proberen tijdens de verplichte sluiting niet alleen creatief uit te pakken, veel zelfstandigen doen ook zoveel mogelijk zelf om de kosten te drukken. Ook Elke Albrecht (30) uit Bredene stond tijdens de lockdown om 2 uur ’s nachts op om ontbijtboxen klaar te maken voor haar bekende Food- & Coffeebar Albrecht in Oostende. Ondertussen is ze vijf maanden zwanger en moet ze meer rust nemen van de dokter. “Het is niet het beste moment om zwanger te zijn, maar ik kon onze droom niet blijven uitstellen”, vertelt de jonge onderneemster.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery