Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo Photo News

Vaccinatiecentrum steekt tandje bij om boosterprik te zetten bij inwoners van Oostende en Middelkerke

OostendeOostende rolt de boosterprik versneld uit. Alle inwoners van Oostende en Middelkerke kunnen zich hiervoor inschrijven via QVAX. Deze week zijn er nog vrije plaatsen op donderdag 30 december.

 1. Vrouw (59) belandt in psychiatrie na jarenlange terreur, echtgenoot (61) geïnterneerd: “Hij domineerde en isoleerde haar”
  PREMIUM

  Vrouw (59) belandt in psychia­trie na jarenlange terreur, echtgenoot (61) geïnter­neerd: “Hij domineerde en isoleerde haar”

  Ze werd jarenlang fysiek en psychisch mishandeld door haar man, tot ze geloofde dat zij de schuldige was. “Ik ben een psychopaat”, zei het 59-jarige slachtoffer uit Middelkerke zelfs tegen haar dochter. De rechtbank liet haar echtgenoot (61) interneren. Moegetergd door zijn terreur belandde ook het slachtoffer na zijn opsluiting in de psychiatrie. Maar hoe is het zover kunnen komen?
  Middelkerke
 2. Kunstenaar Max Van Dingenen zet Oostendenaars in de kijker met eigen versie van werk James Ensor: Van de burgemeester tot vuilnisophaler, iedereen is gelijk op het schilderij”
  PREMIUM

  Kunstenaar Max Van Dingenen zet Oostende­naars in de kijker met eigen versie van werk James Ensor: Van de burgemees­ter tot vuilnisop­ha­ler, iedereen is gelijk op het schilderij”

  Volgend jaar viert Oostende de schilder James Ensor met het Ensorjaar. Tijdens corona kwam kunstenaar Max Van Dingenen (67) met het idee om zelf grote replica’s te maken van een werk van James Ensor, maar dan met allemaal Oostendenaars in de hoofdrol. Hij inspireerde zich op het werk ‘Mijn portret omringd door maskers’, maar dan zonder de maskers. “Ik heb al portretten geschilderd van bijna 100 Oostendenaars”, zegt Max.
  Oostende
 3. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtoffer waren niet onbesproken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtof­fer waren niet onbespro­ken”

  Sacha Brunessaux (23) heeft 10 jaar opsluiting gekregen voor doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De Roeselarenaar loste een dodelijk schot, toen het slachtoffer cannabis van hem wilde stelen. Het Openbaar Ministerie had 20 jaar gevorderd. “Deze straf biedt perspectief. U zal nog steeds zeer jong zijn, nadat u ze hebt ondergaan”, sprak voorzitter Joeri Pieters.
  Oostende