De outletstore in de Sint-Sebstiaansstraat. De zaak heeft intussen de deuren gesloten.
Volledig scherm
De outletstore in de Sint-Sebstiaansstraat. De zaak heeft intussen de deuren gesloten. © Google Street View

Uitbater voormalige outletstore riskeert 40.000 euro boete wegens verkoop namaak

OostendeDe uitbater van een voormalige outletstore in de Sint-Sebastiaansstraat in Oostende riskeert 40.000 euro boete voor de verkoop van namaakkledij. Hij werd betrapt bij een controle door de Cel Namaak van de FOD Financiën, in de zomer van 2020. Het merk Hugo Boss eist een kleine 4.000 euro schadevergoeding.

 1. Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewinkel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuille gestolen”
  Oostende

  Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewin­kel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuil­le gestolen”

  In de Vuurtorenwijk in Oostende is zondagmorgen voor de tweede keer in enkele jaren tijd ingebroken in de horlogezaak ‘t Gouden Klokje. De inbrekers gingen aan de haal met een honderdtal uurwerken maar ook de portefeuille en auto van uitbater Michiel Rommelaere (78). “Ik ben er echt van aangedaan. Dat ik dit nog moet meemaken op mijn leeftijd”, zegt de man.
 2. Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt rechtstreeks kinderen met moeilijke sociale achtergrond: “Statement tégen Black Friday”
  Oostende

  Wie vrijdag een Jeune Premier koopt, steunt recht­streeks kinderen met moeilijke sociale achter­grond: “Statement tégen Black Friday”

  Wie komende vrijdag een boekentas of rugzak van Jeune Premier koopt, steunt daarmee rechtstreeks de kinderen van de IBIS-school in Bredene. Het Oostendse boekentassenmerk maakt op die manier een statement tegen Black Friday en de kortingcultuur. “Liever kinderen met een moeilijke sociale achtergrond ondersteunen dan massaal kortingen geven.”
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.