BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Twee jongeren gewond na ongeval met een vuurkorf in Oostende: “Er wordt alcoholgel gebruikt”

OostendeVrijdagavond zijn twee jongeren gewond geraakt in Oostende na een ongeval met een vuurkorf. Het ongeval gebeurde tijdens een activiteit van Arktos, die zich inzet voor kwetsbare jongeren. De exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar het heeft volgens de organisatie te maken met het gebruik van alcoholgel. De organisatie onderzoekt nog hoe dit is kunnen gebeuren. 

 1. IN BEELD: O.666 kan nu echt van start gaan met eerste project: een leisteen uit plastic afval om de gevel aan te kleden
  Oostende

  IN BEELD: O.666 kan nu echt van start gaan met eerste project: een leisteen uit plastic afval om de gevel aan te kleden

  Op de locatie van de voormalige North Sea Bunkers aan de Hendrik Baelskaai 27 is O.666 nu ook officieel geopend. Het project loopt al een tijdje, maar door corona kon het grote publiek hier nog niet terecht. De creatieve broedplaats is nu weliswaar volledig klaar om Oostendenaars te laten kennis maken met alle ateliers. Er is al een eerste circulair project opgestart waarbij afval uit de Noordzee verzameld door de Proper Strand Lopers zal dienen als grondstof voor de gevelbekleding.
 2. Conservatorium en Kunstacademie aan Zee komen naar de klas met de Creabox
  Oostende

  Conservato­ri­um en Kunstacade­mie aan Zee komen naar de klas met de Creabox

  Heel wat Oostendse leerlingen volgen, naast het reguliere onderwijs, ook les in het Conservatorium en/of de Kunstacademie aan Zee. Elk jaar organiseert het deeltijds kunstonderwijs open dagen waar kandidaat-leerlingen kunnen kennismaken met het uitgebreide aanbod. Door corona konden die dagen twee jaar op rij niet doorgaan. Daarom ontwikkelden CAZ en KAZ een creabox vol muzische en creatieve activiteiten om kinderen warm te maken voor een artistieke opleiding.
 3. Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provinciale”
  voetbal 1A

  Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provincia­le”

  Op 22 juni is het precies veertig jaar geleden dat het huidige KV Oostende ontstond, na een fusie van VG en AS Oostende. Na heel wat omzwervingen in de lagere voetbaldivisies, is KVO nu een stabiele eersteklasser. Maar daar gingen vele jaren noeste arbeid aan vooraf. We blikken terug met ex-voorzitters Robert Volckaert, Eddy Vergeylen en gewezen bestuurslid Willy Verhaeghe.